DOLAR 32,5325
EURO 34,8822
ALTIN 2434,886
BIST 9730,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’da ‘Zagreb Quartet’ rüzgarı esti

    Ankara’da ‘Zagreb Quartet’ rüzgarı esti
    09.10.2017
    A+
    A-

    Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye-Hırvatistan diplomatik ilişkilerinin 25.yılında, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Zagreb Quartet Konseri Ankaralı sanatseverleri mest etti. Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş “Kültür diplomasisi alanındaki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. 98 yıllık geçmişiyle Hırvatistan’ın en önemli müzik gruplarından Zagreb Quartet’i Ankara’da müzikseverlerle buluşturduk. 25 Ekim’de ise Türkiye’den CellIstanbul’u Zagreb’de sanatseverlerle bir araya getiriyoruz” dedi.

    Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Hırvatistan arasında kültür bağlarının sağlamlaştırılması kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Enstitü ve Zagreb Belediyesi işbirliğinde, Türkiye-Hırvatistan Diplomatik ilişkilerinin 25. yılı dolayısıyla iki konser organize edildi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleşmekte olan konserlerin ilki 7 Ekim akşamı Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda yapıldı.

    Zagreb Quartet Konserine, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Hırvatistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ivan Picukaric ve Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto katıldı. Konsere sanatseverlerin gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ifade eden Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş “Yunus Emre Enstitüsü olarak kültür diplomasisi alanındaki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu akşam 98 yıllık geçmişiyle Hırvatistan’ın en önemli ve köklü müzik gruplarından Zagreb Quartet’i Ankara’da ağırladık. 25 Ekim’de de Türkiye’den CellIstanbul’u Zagreb’de sanatseverlerle bir araya getireceğiz, Zagreb – Ankara arasında 25 yılın müzik köprüsünü kurarak ülkelerimiz arasındaki kültürel bağları güçlendiriyoruz” dedi.

    Konserde, Markovic, Mozart ve Debussy gibi önemli bestecilerin eserleri icra edildi. 1919 yılında kurulan, bugüne dek tüm kıtalarda 4 bin fazla konser veren ve 60’dan fazla albüm çıkaran, Yaşam Boyu Başarı Ödüllü “Zagreb Quartet” muhteşem performansı ile seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

    İkinci konser 25 Ekim’de Zagreb’de

    25 Ekim 2017 tarihinde ise Türkiye’den Çellİstanbul Quartet adlı ünlü grup Hırvatistan Müzik Enstitüsü Salonunda Zagrebli müzikseverlerle buluşacak. Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellİstanbul Viyolonsel Quarteti yurt içi ve yurt dışındaki sanatçılarla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

    Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Hırvatistan’da Türkiye’yi, Türk dilini, sanatını, kültürünü, tarihini tanıtmanın yanında Hırvatistan’ın da Türkiye’de tanınması amacıyla yerel paydaşlarla ortak çalışmalarını sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.