DOLAR 32,5865
EURO 34,8071
ALTIN 2504,642
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’dan Londra çıkarması

    Ankara’dan Londra çıkarması

    Londra’da yaşam ve eğitim fırsatları konsepti ile Ankara’da konferans düzenleyen Oxo Investments markası Ankaralılara Londra’da mülk edinme ve oturum vizeleriyle ilgili bilgi verdi.

    Eğitim, gayrimenkul ve hukuk alanlarında uzman kadrosu ile hizmet veren Oxo Investments markası danışmanları ile birlikte Ankaralılar ile buluştu. Londra’da firma kurma, oturum vizeleri ve eğitim olanaklarından yararlanma fırsatlarını anlatan firma yetkilileri bire bir görüşmeler ile ilgilenenleri bilgilendirdi. Ankara Anlaşması ile yerleşim olanaklarının son dönemde arttığını vurgulayan Avukat Ayla Toprak Zengin, Londra’da firma kurmak isteyenlerin de merak ettikleri soruları yanıtladı. Londra’da eğitim ve yaşam fırsatlarının anlatıldığı konferansa Ankaralılara yoğun ilgi gösterdi.

    Türkler neden Londra’da yatırım yapıyor?

    Türklerin Ankara Anlaşması ile bir çok fırsatı değerlendirdiğini vurgulayan Ayla Ömer Zengin çifti, “Londra güvenliği ile öne çıkıyor. Dünya’da yaşanan bir çok gelişmeden Londra etkilenmiyor. Her dönemde gayrimenkul fiyatlarının artması ve hızlı bir şekilde nakde döndürülebilir olması yatırımcıların en çok ilgisini çeken konulardan” dedi.

    Daha ucuza ev sahibi olma fırsatı

    En çok sorulan soruların başında gelen yerleşim izni olmadan yaşama olanakları ile ilgili de bilgi veren Zengin çifti şunları söyledi: “Türkiye’de gelirini belgeleyebilen kişiler, vatandaş olmadan gayrimenkul edinebiliyor. Gayrimenkul satın alındıktan sonra kiraya verildiğinde, kira tutarı kullanılan mortgage kredisinin aylık ödemelerini karşılıyor. Kredi alternatifinin olmasi nedeniyle Londra, son zamanlarda Türk yatırımcılar tarafından tercih ediliyor.” %10 daha ucuza satın alma fırsatlarından da bahseden firma yetkilileri “ GBP-USD paritesi son 30 yılın en düşük halini yaşadığı için yatırımcılar %10 daha ucuz satın alma şansına sahip oluyor” dedi. Yatırım seçenekleri hakkında bilgi veren Ömer Zengin, “ 250 bin pound’dan başlayıp 50 milyon pounda kadar çıkan 1+1, 2+1, 3+1 ya da daha büyük daireler ile seçenekleri genişletmek mümkün. Daire, villa ya da ticari alanlar gibi beklentilere göre tüm alanlarda hizmet verebiliyoruz. Farklı ödeme planları seçenekleri ile de ilgilenenlere ihtiyaçlarına göre yönlendiriyoruz.”

    Genellikle Londra’daki eğitim olanaklarında yararlanmak için çocuklarını gönderen ailelerin kiralama yapmaktansa ev almayı tercih ettiklerini vurgulayan Zengin çifti, kullanıcıların aldıkları evi değer artışıylabirlikte yatırıma dönüştürmeyi daha mantıklı bulduklarını belirtiyor.

    Londra’nın en prestijli inşaat şirketlerinden Berkeley Group imzasıyla hayata geçirilen West End Gate projesi gibi bir çok proje Türk yatırımcıların gözdesi olarak dikkat çekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.