DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’nın bir konut projesi içinde yer alan ilk sanat galerisi İncek Loft’ta açılıyor

    Ankara’nın bir konut projesi içinde yer alan ilk sanat galerisi İncek Loft’ta açılıyor
    12.10.2017
    A+
    A-

    Ankara’da Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft önemli bir etkinliğe sahne oluyor. Başkentin bir konut projesindeki ilk sanat galerisi olan ve etkinliklerle sürekli canlı kalacak ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ bu hafta sonu sanatseverlere kapılarını açıyor.

    Geçen hafta ilk müzayedenin düzenlendiği galeride 14 Ekim Cumartesi günü 18:00’de Yakup Cem, Spyros Georgas, Valentin Rekunenko, Christo Yotov, Fabien Nizam Güner ve Aziz Özdemir gibi dünya sanatçılarının eserlerinin yer alacağı resim ve heykel sergisi ile resmi açılış yapılacak.

    Bir zamanlar depreme dayanıklı binaların yanı sıra yüzme havuzu, fitness center, çocuk oyun alanları ile potansiyel alıcıların gözünde farklılık yaratmayı hedefleyen konut projeleri, son dönemdeki toplumsal dönüşümle şekil değiştirdi. Artık konut projelerine değer katan özelliklerin başında sanat galerileri de geliyor.

    Ankara’da Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft projesinde RC Art iş birliğiyle Başkentin bir konut projesindeki ilk sanat galerisi olan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ hafta sonu kapılarını açıyor.

    Geçen hafta tüm geliri Bahçelievler Rotary Kulübü’nün Engelsiz Yaşam Projesi’ne bağışlanan ilk müzayedenin düzenlendiği ‘İncek Loft Art Gallery by RC’de 14 Ekim Cumartesi günü 18:00’de resmi açılış yapılacak. Galeride Yakup Cem, Spyros Georgas, Valentin Rekunenko, Christo Yotov, Fabien Nizam Güner ve Aziz Özdemir gibi dünya sanatçılarının yer alacağı 60 eserlik resim ve heykel sergisi bulunacak.

    İlk etapta 10 ressam ve 2 heykeltraşın 60 eserinden oluşacak sanat galerisi gelecek dönemde kişisel sergilere, eser sunumlarına, çocuk resim atölyelerine ve orijinal eserlerin uygun fiyatla halkla buluşmasına imkan verecek müzayedelere de ev sahipliği yapacak.

    “SANAT GALERİLERİ KONUT

    PROJELERİNE DEĞER KATIYOR”

    Akfen Danışmanlık ve Proje Geliştirme Genel Müdürü Barış Barçak sanata yönelik Türkiye’de farkındalığın son yıllarda hızlı bir şekilde artmasının sonucu galerilerin konut projelerinde de kendilerine yer bulmaya başladığını ifade etti. Bu tür sanat galerilerinin bulundukları projedeki oturumculara değer kattığını düşündüklerini Barçak, “Yaşam alanlarında bu tür galerilerin varlıklarını gelecek dönemde daha da arttıracağını öngörüyoruz” dedi.

    Şimdiye kadar birçok kuruluşun koleksiyon ve galerilerini oluşturduklarını anlatan Küratör Rahmi Çöğendez ise ‘Her duvar bir orjinali hak eder’ sloganıyla ulaştıkları kitlenin sayısını sürekli olarak artırdıklarını belirtti. Çöğendez, “Önce AVM’lere giren sanat, sonra otellere ve şimdi de bir ilk olarak İncek Loft ile yaşam merkezlerine giriyor. Burada amacımız yalnız bir görsel galeri değil, müzayede ile sanat söyleşileri workshoplarıyla ve resim dersleriyle tam bir sanat merkezi uygulamak” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.