DOLAR 32,4804
EURO 34,9352
ALTIN 2435,482
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’nın yeni sanat merkezi “Art Zone ” kapılarını Change Over sergisi ile açtı

    Ankara’nın yeni sanat merkezi “Art Zone ”  kapılarını Change Over sergisi ile açtı

    Ankara’nın sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Cubes Ankara’nın sanat merkezi Art Zone 23 Aralık 2017’de ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde hazırlanan Change Over sergisi ile açıldı.

    Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden Nuhoğlu, Dalgıç ve Lejant’ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesindeki yeni sanat merkezi Art Zone’un açılışına; Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Dalgıç GY Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç ,Lejant Proje Yönetim Kurulu Başkanı Arif Balaban ve Nuhoğlu İnşaat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Nuhoğlu ile birlikte Ankara ve İstanbul’dan cemiyet, kültür ve sanat yaşamının değerli isimler katıldı.

    Ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünü üstlendiği Change Over sergisi farklı ülkelerden 9 sanatçının 54 eserinden oluşuyor. Francois Panzani, Laurens Tan, Maximo Gonzales, Romero Biritto, Ahmet Çelikbaş, Barış Sarıbaş, Burcu Urgut, Serdar Akkılıç ve Mustafa Yılmaz’ın eserlerinden oluşan Change Over sergisi 1 ay boyunca Çukurambar’daki Art Zone Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

    Art Zone ile Cubes Ankara daha inşaat halindeyken sanat ile buluşuyor

    Art Zone’un sadece bir sanat merkezi değil, şehri besleyen ve şehrin sanata olan ihtiyacından da beslenen bir fikir olarak ortaya çıktığını söyleyen Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Cubes Ankara projesinin ruhunu oluşturan ve projeye artı değer katan en önemli unsurların başında sanatın geldiğini belirtti. Tekin: “Bu vizyondan hareketle daha projemizin inşaatı sırasında projemizin sanat ile olan ilişkisini hayata geçirelim istedik ve değerli sanatçımız Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde Art Zone’un ilk sergisini açtık. Yılın her döneminde birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmasını hedeflediğimiz Art Zone daha Cubes Ankara projesi inşaat halindeyken Ankaralılar için bir buluşma noktası olacaktır. Umuyoruz ki Cubes Ankara tamamlandığında sadece projede yaşayanlar değil tüm Ankaralıların istifade ettiği önemli bir merkez niteliği kazanacaktır.” dedi.

    Art Zone Anadolu Binenali’nin ilk kıvılcımı…

    Cubes Ankara projesindeki tüm fonksiyonları birbirine bağlayan, onları ortak bir paydada buluşturan en önemli unsurların başında sanatın geldiğine dikkat çeken Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Art Zone’un zamanla Ankara merkezli tüm Anadolu’yu kapsayacak bir bienalin ilk kıvılcımı olacağını söyledi. Tekin: “Burada sadece resim ve heykel sergileri veya workshoplar olmayacak sanata dair ne varsa Art Zone içerisindeki yerini mutlaka alacak ve Art Zone sadece Cubes Ankara projesi için değil kentin kültür-sanat hayatında da önemli bir buluşma noktası olacak.” dedi.

    Ankara ve İstanbul’dan birçok davetlinin katıldığı Art Zone’un açılışında sahne alan ülkemizin ünlü caz solistlerinden Melis Sökmen’in keyifli müzikleri eşliğinde davetliler eğlenceli vakit geçirdiler.

    Cubes Ankara projesi içerisinde 1.500 m2 alan üzerinde yer alan Ankara’nın yeni sanat merkezi Art Zone’un bu ilk sergisinin ardından yıl boyunca farklı birçok serginin yanı sıra resim ve heykel atölyeleri, workshoplar ve daha birçok kültür sanat faaliyeti ile Ankaralı sanat severle buluşacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.