DOLAR 32,5451
EURO 34,992
ALTIN 2427,112
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’ya yabancıların ilgisi artıyor

    Ankara’ya yabancıların ilgisi artıyor
    23.03.2018
    A+
    A-

    Medya takibi sistemi olan Ajans Press ve ITS Medya, yabancılara yapılan konut satış istatistiklerine dair bir rapor sundu. Yapılan araştırmada yabancılara 22 bin 234 konutun satıldığı açıklandı.

    Sunduğu raporda; 2017 yılında yabancıların Türkiye’den aldığı konut sayısı 22 bin 234 olurken, söz konusu dönem için 4,6 milyar dolar ödeme yapıldı.Yabancıların geçen yıl aldığı 22 bin 234 konutun 8 bin 182’si İstanbul’da gerçekleşirken, en çok konutun burada satıldığı görüldü. Diğer tercih edilen şehirlerin başında 4 bin 707 konutla Antalya, bin 474 konutla Bursa, bin 79 konutla Yalova,978 konutla Trabzon, 826 konutla Aydın, 817 konutla Ankara, 770 konutla Sakarya, 634 konutla Muğla, 600 konutla Mersin geldi. Türkiye geneli en çok konut alan yabancıların başında ise 3 bin 805 konut satın alımıyla Iraklılar geldi. Konuya dair görüşlerini paylaşan Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “Her ne kadar listede ipi göğüsleyen İstanbul’da olsa; Ankara’nın şaha kalktığını görüyoruz” dedi.

    Nitelikli konut ve kaliteli yaşam cezbediyor

    Ankara’da yükselen konut projelerinin her türlü ihtiyaca cevap verdiğini anlatan Zafer Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan projeler dünya standartlarında yapılıyor. Özellikle Beytepe bölgesi bu anlamda ön plana çıkan semtlerden. Nitelikli konutların sunmuş olduğu rezidans hizmetleri yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. Ankara bu anlamda ki gelişimini her geçen yıl katlayarak sürdürüyor. Ankara’nın başkent ve düzenli bir kent oluşu, seçkin üniversiteleri ile kaliteli eğitim sunması bu anlamda fark yaratıyor.”

    Sağlığınız Beytepe’ye emanet

    Hayata geçecek olan Bilkent Şehir Hastanesi’nin de Beytepe’nin değerine değer katacağını anlatan Zafer Yıldırım “Beytepe seçkin üniversiteleri ile olduğu kadar, sağlık kuruluşlarına olan yakınlığı ile de fark yaratıyor. LÖSEV Lösante Hastanesi, Atatürk Hastanesi ve yeni yapılan Bilkent Şehir Ha.tanesi gibi sağlık kuruluşları bu anlamda Beytepe’ye değer katıyor. Beytepe; Panora ve Gordion AVM’ye olan yakınlığı ile yaşamın içinde kalmanızı sağlarken; çevre yolu Eskişehir yolu ve Konya yoluna olan merkezi konumu ile de Ankara’dan kopmadan huzurlu yaşamın kapılarını aralıyor ”ifadelerini kullandı.

    “Beytepe’de huzuru kucaklayacaksınız”

    Beytepe’de hayata geçirmiş oldukları Beyterrace projesi ile büyük ilgi gördüklerini anlatan Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım “ Oradaki ilgi bizi Beytepe’ ye daha çok bağladı. Arsa yatırımlarımız devam ediyordu ve şu anda da hız kesmeden arsa alımlarımıza devam ediyoruz. Yıldırım Kule’yi de inşa ederken dahi Beytepe’den hiçbir şekilde elimizi çekmedik. Bir sonraki projemizin Beytepe olduğunu planlamıştık. Yıldırım Kule’de satış pazarlama tanıtım kiralama da son aşamadayız. Tahminen Haziran -Temmuz ayı içerisinde Beytepe’ye geri dönüp projeyi geliştirdiğimiz bölgede konut inşaatına başlayacağız” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.