DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anne sütü ile bebekler sağlıklı büyüyor

    Anne sütü ile bebekler sağlıklı büyüyor
    10.10.2017
    A+
    A-

    Bebek beslenmesine verdiği önemle öne çıkan Philips Avent, hayata geçirdiği projeler ve ürünleri ile anne sütünün önemi ve bebeklerin sağlıklı beslenmesi hakkında farkındalık yaratmaya devam ediyor. Bu yıl ‘birlikte emzirmenin sürdürülmesi’ teması ile yola çıkan Philips Avent, 1 – 7 Ekim Emzirme Haftası’nda anneleri destekliyor.

    Anne ve bebeklerin doğumdan oyun parkına kadar yaşadıkları her deneyimde 34 yıldır yanlarında bulunan Philips Avent, sağlıklı gelecek nesillerin yetiştirilmesi için anne sütüne ve sürdürülebilir emzirmeye dikkat çekiyor. 1-7 Ekim ‘Emzirme Haftası’nda ‘birlikte emzirmenin sürdürülmesi’ teması ile annelerin yanında yerini alan Philips, Ağustos ayında kutlanan Dünya Emzirme Haftası’na da destek veriyor.

    Araştırmalar, emzirmek isteyen annelerin yüzde 60’a yakının emzirmeyi beklediklerinden daha erken bıraktıklarını ortaya koyuyor. Bu durumun farklı sebepleri olmakla birlikte çoğunlukla sağlık uzmanlarının annelere sağladığı yardım ve desteğin yanlış anlaşılması veya anlaşılamamış olması önde gelen sebeplerden birini oluşturuyor. Diğer yandan araştırmalar, danışmanlık alan ya da sağlık uzmanlarına doğrudan erişimi olan kadınların daha uzun süre emzirmeye devam ettiğini ortaya koyuyor.

    Philips Avent ile ‘Süt Saatim’ projesine ilgi artıyor

    Sahip olduğu bilinç ile annelerin daha rahat ve daha uzun süre bebeklerini anne sütü ile besleyebilmesi için çalışmalarını sürdüren Philips Avent, ‘Süt Saatim’ projesiyle çalışan ve emziren anneler için konforlu ve hijyenik bir emzirme ortamı sunulmasına destek olmaya devam diyor. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için her aşamada uygun çözümler sunan Philips Avent, proje kapsamında doğum izninden dönen kadınların iş yerlerinde sütlerini sağabilecekleri süt odaları oluşturulması konusunda farkındalığı artırıyor ve başvuran kurumlara danışmanlık veriyor ve ürünleri ile destek oluyor.

    Philips Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu şöyle konuştu: “Anne sütünün taşıdığı hayati önem tüm dünyada kavranmış durumda. Biz de ülkemizde annelerin bu ihtiyacına çözüm bulmak için gerek ürünlerimiz gerekse projelerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılında Emzirme Haftası’nda lansmanını yaptığımız Süt Saatim projemiz ile emzirmenin bizlerin geleceği olduğunun altını çiziyor, annelerin işe döndükten sonra da bebeklerini anne sütü ile besleyebilmeleri için iş yerlerinde süt odaları kurulması için danışmanlık ve ürün desteği sağlıyoruz. Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 50 şirkette anneler için süt odası sağlayarak, 6000 kadına ulaşmayı başardık. Umudumuz, tüm çalışan annelerin içlerini rahat ettirecek, bebeklerini güvenle beslemelerine bir nebze de olsun destek olabilecek; mahremiyetin, konforun ve hijyenin bir arada olduğu alanlar kurabilmek. Philips Avent olarak gelecek dönemde de Emzirme Haftası gibi özel dönemlerde bu konuya dikkat çekmeye devam edeceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.