DOLAR 32,5314
EURO 34,9182
ALTIN 2438,987
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anneler Günü’nün en çok aranan şehri İstanbul oldu

    15.05.2017
    A+
    A-

    İstanbul, Anneler Günü’nün kutlandığı hafta sonu için yapılan internet aramalarında ‘en çok aranan şehir’ oldu.

    Hotels.com™’un açıkladığı ve Anneler Günü kapsamında 2016 ile 2017 yılı arama sonuçlarını karşılaştıran verilere göre İstanbul; en çok aranan ilk 10 şehir arasında birinci sırada yer aldı. Listede İstanbul’u geçtiğimiz yıl ilk 10 arasında yer almayan Nevşehir takip etti. Orta Anadolu’nun tam merkezinde yer alan Nevşehir, eski dönemlerden kalan cami, medrese, hamam ve çeşmeleriyle; farklı coğrafi yapısı ve doğal güzellikleriyle özellikle bahar aylarına doğru doğa ve kültür turizmine meraklılarının öncelikli tercihi arasında yer alıyor.
    Favori tatil beldesi Bodrum listede geçen seneye göre bir yükseliş gösterdi ve bu yılki aramalarda ilk 3 arasına girdi. Antalya ise, geçtiğimiz seneye göre 6 basamaklık bir düşüş yaşasa da; kendine listenin 8. sırasında yer buldu.
    Listede bu yıl sürpriz isimler de yer aldı. Geçtiğimiz yılki internet aramalarında yer almayan Eskişehir ve Ürgüp bu yıl ilk 10 listesine giriş yaparken; İstanbul’a yakınlığı ile kısa tatiller için tercih edilen Şile ve surf turizminin merkezi olarak dikkat çeken Çeşme de, ilk 10 listesine girmeyi başardı.

    Şehir / 2017 Sıralaması / 2016 sıralaması
    İstanbul 1 / 1
    Nevşehir 2 / 11
    Bodrum 3 / 5
    Ankara 4 / 10
    İzmir 5 / 9
    Şile 6 / 12
    Çeşme 7 / 13
    Antalya 8 / 2
    Ürgüp 9 / –
    Eskişehir 10 / –

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.