DOLAR 32,5151
EURO 34,5875
ALTIN 2501,381
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Antalya 4.5 milyarlık yatırımla mega şehir olacak

    Antalya 4.5 milyarlık yatırımla mega şehir olacak
    15.12.2017
    A+
    A-

    Antalya, liman, marina, film platosu, teleferik ve özel proje alanları olmak üzere yaklaşık 4.5 milyar liralık 11 projeyle mega şehir olmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu projelerle kentin taşı toprağı altın olacak” dedi

    İstanbul’dan fazla en çok turisti ağırlayan Antalya, şimdi de mega projeleriyle yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek için gaza bastı. Şehrin geleceği, SABAH gazetesinin medya sponsoru olduğu, GYODER ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehirde yapımı planlanan yaklaşık 4.5 milyar liralık yatırım bedeline sahip 11 projeyle Antalya’nın yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından en cazip şehirlerin başında geleceğini söyledi. Antalya’da istedikleri metrekare fiyatlarına ulaşamadıklarının altını çizen Türel, “Şu anda 10 ayrı müze projesiyle uğraşıyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız yatırımların içinde kruvaziyer limanı, marina, film platoları, teleferik, santral, katı atık tesisi ve konut olmak üzere 11 proje var. Bu projelerle birlikte Antalya’nın taşı toprağı altın olacak” dedi.

    ‘DEĞİŞİME DİRENME’
    Antalya’da yeni projelere karşı müthiş bir korku olduğunu ifade eden Türel, karşılaştığı bir tepkiyi şöyle anlattı: “Tinercilerin mekânı haline gelmiş bir yer var, orayı Antalya’ya kazandırmaya çalışıyoruz. Çevreci bir grup geldi ‘yapma’ dedi. Antalya’ya yaptığımız stadyum 2016’da bitmiş olacaktı. Neymiş, ‘kent merkezlerinde büyük projeler olmazmış.’ Halbuki, Kore, Çin gibi ülkelerde şehrin içine taşınmaya başladı. Bu vizyonsuzluk Antalya’ya 10 yıl kaybettirdi.” Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ise kruvaziyer ve yat limanı projesinin yıllık 122 milyon lira gelir getireceğini belirterek, “Antalya’ya kurulacak film platosu projesi kapsamında tema park alanına 665 milyon lira, film stüdyo alanına 180 milyon liralık yatırım yapılacak. Film platosunun ciro üzerinden beş yılda 210 milyon lira gelir getirmesini bekliyoruz. Doğal yaşam alanından da yine beş yılda 500 milyon liralık gelir hesaplandı. Antalya’yı bir seyir terası gibi tepeden seyretme imkanı sunacak Tünektepe ve teleferik projesine de 140 milyon lira yatırım yapılacak” dedi.

    KUZU DA YATIRIM YAPACAK
    İhaleye çıkacak kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgilendiklerini dile getiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, gelecek yıl 500 lüks konutluk bir proje için yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise, Antalya Kepez’de altyapısına başladıkları 19 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi için şu değerlendirmede bulundu: “Bu büyüklükte bir kentsel dönüşüm projesi dünyada yok. 8 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. 5 bin konutu 2019’da teslim edeceğiz.”

    VERGİ TEŞVİKLERİ DEVAM ETSİN
    GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, bu yılı 1 milyon 400 bin adetlik rekor konut satışıyla tamamlamayı öngördüklerini belirterek, “Sektörümüzde 30 Eylül’de süresi dolan vergisel teşviklerin devam etmesini istiyoruz” dedi. Antalya’daki dev projelerin şehri ciddi anlamda kalkındıracağını dile getiren Yetgin, “Film stüdyoları ve platolarında 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.