DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aquanit ödüle doymuyor

    Aquanit ödüle doymuyor
    26.01.2017
    A+
    A-

    Seranit Grup, dünyanın ilk porselen duş karosu Aquanit ile Raf Yapı Malzemesi Ödülü 2016 “Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler” kategorisinde ödüle değer görüldü.
    – Yapı sektöründe inovatif ürünleri ile adından sıkça söz ettiren Seranit Grup, iki yıl süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği dünyanın ilk porselen duş karosu Aquanit ile Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen Raf Yapı Malzemesi Ödülü 2016, “Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler” kategorisinde ödül aldı.

    Bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmada ödüller Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Ödülü jüri üyesi mimar Önder Kul’dan alan Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, Aquanit ile bugüne kadar gerek ulusal gerekse de uluslararası alanlarda ödüller aldıklarını belirterek, “Raf Yapı Malzemesi Ödülü ile bunlara bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Seranit Grup olarak bu başarılardan aldığımız şevk ve moralle daha fazla çalışarak, kalite ve mükemmellikte çıtayı daha da yükseğe çıkaracağız” dedi.

    8 yıldır düzenleniyor
    Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından, ilk kez 2008 yılında ArkiPARC etkinlikleri kapsamında verilen Raf Yapı Malzemesi Ödülleri’nin temel amacı; performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemeleri üreticilerinin onurlandırılması olarak tanımlanıyor.
    Başvuru için, ödüle aday ürünün, seri üretimine son beş yıl içinde başlanmış olması, ürünün halen üretiminin devam etmesi ve Türkiye’de satış ağının bulunması gerekiyor. Bir ürünün en fazla iki kez aday olabildiği RAF Yapı Malzemesi Ödülleri’nde “Taşıyıcı Sistemler, Altyapı Bileşenleri, Kaba Yapı Bileşenleri”, “İnce Yapı Bileşenleri”, “Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler” ve “Hareketli Donatılar” olmak üzere 4 ayrı kategoride başvurular kabul ediliyor.

    Raf Yapı Malzemesi Ödülü seçici kurulu Mimar, İşte Proje Yönetim Kurucu Ortağı Alev Akın, Y. Mimar, Bakırküre Mimarlık ve Bigg Working Culture Solutions Kurucu Ortağı Gürhan Bakırküre, Mimar, İglo Mimarlık Kurucusu Zafer Karaoğlu, Mimar, Mimaristudio Kurucu Ortağı Önder Kul ve İç Mimar, Zoom / Tpu Kurucu Ortağı Atilla Kuzu’dan oluşuyor.

    Banyo tasarımında bir bütünlük sağlıyor
    “Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler” kategorisinde ödüle değer görülen Aquanit Porselen Duş Karosu’yla, duş zemini de duvar ve yer ile birlikte banyo tasarımının bir parçası haline geliyor. Dünyada ilk kez ve sadece Seranit Grup tarafından geliştirilen bu yenilikçi çözüm, küçük alanlar dahil tüm banyolarda estetik, şık, hijyenik, kolay uygulanabilir bir çözüm sunuyor. Dünyanın en büyük tasarım ödüllerinden biri olan A’ Design Awards 2016’da Silver, XONE Seramik Tasarım Yarışması’ndaysa Gold ödülüne değer görülmüştü. Ürün bir yandan yer ve duvar karoları ile paralel portföyde yer alan çok sayıdaki ürün alternatifi arasından seçim yapılmasına olanak verirken diğer yandan ise duş karosu ile entegre geliştirilen gider ve sifon sistemiyle banyolara toplam çözüm getiriyor. Ayrıca uygulama sürecinde yaşanabilecek aksaklıkları da önlüyor. 80×80’den 90×135 cm’e uzanan farklı boyutları, ebatlandırılabilme özelliği ve farklı modelleriyle her mekana, her ihtiyaca ve zevke cevap veren bu yenilikçi ürünle, banyo tasarımlarında yepyeni bir dönem başlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.