DOLAR 32,3333
EURO 35,1352
ALTIN 2309,04
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arçelik A.Ş. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

    Arçelik A.Ş. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde
    20.09.2017
    A+
    A-

    Arçelik A.Ş., Dow Jones Gelişmekte olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi’ne giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu.

    Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik temelli olarak şekillendiren Arçelik A.Ş., bu çalışmalarıyla uluslararası alanda önemli bir başarıya daha imza attı. Arçelik, Dow Jones Gelişmekte Olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi’ne giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu.

    Kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendirme konusunda dünyanın en prestijli platformlardan olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI)’ne bu alanda lider şirketler giriyor. Gelişmekte Olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi, 23 farklı ülkede yer alan en büyük 800 şirket arasında, ekonomik, çevresel ve sosyal alanda en iyi %10’luk dilimde bulunan şirketleri temsil etmeyi hedefliyor. Şirketleri yönetim, finansman faaliyetleri, etik konular, değer zincirindeki çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri ile insan ve çalışan hakları gibi başlıklar altında takip ediyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi, uluslararası yatırımcıların dikkate aldıkları önemli bir gösterge olma özelliğini taşıyor.

    Uluslararası yatırımcıların karar süreçlerinde, şirketlerin ‘sürdürülebilirlik’ karnelerini titizlikle incelediğine dikkat çeken Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Dünyaya ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle, stratejimizin ve iş modelimizin odağına koyduğumuz ‘sürdürülebilirlik’ alanında önemli adımlar atıyoruz. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Türkiye’den bu yıl giriş yapan tek sanayi şirketi olurken, ‘Gelişmekte olan Piyasalar’ kategorisine yeni giriş yapan en büyük beş şirket arasında yer alarak bu alandaki güçlü konumumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Bununla birlikte Londra Borsası’nın bünyesindeki FTSE Russell tarafından, güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim performansı gösteren şirketlerin ölçümlendiği sorumlu yatırımlar endeksi FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’ne giriş yaptık” dedi.

    Bu başarıların Arçelik’in sermaye piyasalarındaki saygınlığını ve yatırım cazibesini daha da artıracağına inandığını belirten Bulgurlu, şunları söyledi: “Yeşil teknolojiyi benimseyen, döngüsel ekonomi alanında çözümler üreten, kaynak verimliliğinde fark yaratan şirketler gelecekte dönüşümün liderleri olacak. Biz de bu vizyonu benimseyerek; yeni fırsatları araştırmaya, dünyamız için daha fazla işbirliği, yatırım ve inovasyon gerçekleştirmeye, daha fazla hanede dönüşüm sağlamaya devam edeceğiz”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.