DOLAR 32,5043
EURO 34,7518
ALTIN 2489,252
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arçelik A.Ş.’ye Sorumlu Satınalma Uygulamaları ile büyük ödül

    Arçelik A.Ş.’ye Sorumlu Satınalma Uygulamaları ile büyük ödül
    26.10.2017
    A+
    A-

    Arçelik A.Ş.’nin, tedarikçilerini sürdürülebilirlik alanında geliştirmek üzere yürüttüğü “İş’te Şeffaflık Projesi”(BTP- Business Transparency Project) Avrupa’nın en iyi satınalma uygulamalarını değerlendiren lider kuruluşu Chartered Institute of Procurement &Supply – CIPS tarafından “Kurumsal Sorumluluğa En İyi Katkı” büyük ödülüne layık görüldü.

    Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik odağıyla şekillendiren Arçelik A.Ş., Avrupa’nın en iyi satınalma uygulamalarını değerlendiren lider kuruluşu Chartered Institute of Procurement & Supply – CIPS tarafından “Tedarik Yönetimi Ödülleri – “Kurumsal Sorumluluğa En İyi Katkı” dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Avrupa’nın önemli kuruluşları arasında yer alan CIPS ve ProcureCon tarafından düzenlenen Tedarik Yönetimi Ödülleri töreni geçtiğimiz günlerde Berlin’de gerçekleşti.

    Arçelik A.Ş. “Kurumsal Sorumluluğa En İyi Katkı” dalında, birçok uluslararası büyük şirketi geride bırakarak birinci oldu. 10 kategoride verilen 2017 Avrupa Tedarik Yönetimi Ödülleri kapsamında ‘Kurumsal Sorumluluğa En İyi Katkı’ kategorisinde sosyal, etik, çevresel, sürdürülebilirlik ve topluluk girişimleri kriterleri yer alıyor. Değerlendirme yapılırken projenin, tedarik zinciri yönetiminde şirketin itibarını ve marka değerlerini korumak ve artırmak için oynadığı role bakılıyor.

    Şirketin sorumlu satınalma uygulamalarıyla, “Kurumsal Sorumluluğa En İyi Katkı” ödülüne layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arçelik A.Ş. Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen “Sürdürülebilirlik alanında uluslararası standartlarda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine değerli ödüller almak bizi gururlandırıyor. Arçelik A.Ş. geçtiğimiz günlerde dünyanın en prestijli platformlarından Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI)’ne, sektöründen bu yıl giriş yapan tek sanayi şirketi oldu, şimdi de çalışmalarımızı yeni bir ödülle taçlandırdık” dedi ve ekledi: “Sorumlu üretici kimliğimizle sürdürülebilirliği bütün iş süreçlerimizde uygulamakla kalmıyor, değer zincirimizin tüm halkalarına da yaygınlaştırıyoruz. CIPS Tedarik Yönetimi Ödülü’ne layık görülen “İş’te Şeffaflık Projesi” ile, tedarikçilerimizin iş süreçlerinde inovasyonu daha çok benimsemelerine ve rekabette güç kazanmalarına katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Aldığımız bu ödüller bizi önümüzdeki projeler için daha da yüreklendiriyor.”

    Arçelik A.Ş.’nin Tedarikçilerine yönelik Sürdürülebilirlik Projesi: “İş’te Şeffaflık Projesi” – Business Transparency Project (BTP)

    Ödüle layık görülen sürdürülebilirlik projesi; Arçelik tedarikçilerinin kurumsal sürdürülebilirlik performanslarının artırılması, sürdürülebilirlik raporu uygulaması gerçekleştirebilecek düzeye erişmeleri ve uluslararası ölçekte tanıtılmalarını amaçlıyor.

    Arçelik A.Ş., 2015-2016 döneminde Türkiye’de İş’te Şeffaflık Projesi’ni ilk kez 12 tedarikçisi ile hayata geçirdi. Haziran 2015 ile Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen program eğitim, kapasite geliştirme ve raporlamayı içermektedir. İlk aşamada tedarikçiler, Sertifikalı GRI G4 Sürdürülebilirlik Raporlama Eğitimi aldı. İkinci aşamada katılımcılar sürdürülebilirlik yönetimi ve raporlama süreçleri üzerine dört ayrı çalıştay düzenledi. Bu evrenin sonunda tüm katılımcılar için sürdürülebilirlik öncelikleri belirlendi; sürdürülebilirlik yönetimi ve özellikle GRI raporlamasında teorik ve pratik eğitimler verildi.

    Programın son aşamasında, tedarikçilerin G4 standardına uygun olarak sürdürülebilirlik raporları hazırlamalarına destek olundu. Arçelik tedarikçileri raporlarını Haziran 2016’da kendi web sitelerinde, GRI Türkiye Raporlama Veritabanı’nda ve GRI Global veritabanında yayımladı.

    CIPS (Chartered Institute of Procurement &Supply) – İmtiyazlı Satınalma ve Tedarik Enstitüsü: 1932 yılında İngiltere’de kurulan, 150’den fazla ülkede yaklaşık 100.000 üyesi ile satınalma ve tedarik zinciri yönetiminde mükemmelliği sağlamak amacıyla hizmet veren global akreditasyon kurumu.

    ProcureCon: World Business Research’e bağlı, satınalma ve tedarik yönetimi konusunda sektörler arasında bilgi alışverişi sağlayan, konferanslar ve etkinlikler düzenleyen bir kuruluş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.