DOLAR 32,3333
EURO 35,1352
ALTIN 2309,04
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arçelik küresel ısınmaya karşı farkındalık yaratmak için Aconcagua’ya tırmanıyor

    Arçelik küresel ısınmaya karşı farkındalık yaratmak için Aconcagua’ya tırmanıyor
    02.01.2019
    A+
    A-

    Sürdürülebilirlik konusunda önemli başarılara imza atan Arçelik, “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu çerçevesinde çalışmalarına devam ediyor. Arçelik üst yönetimi ve çalışanları küresel ısınmaya karşı farkındalık yaratmak ve eriyen buzullara dikkat çekmek için Arjantin’deki 6.962 metrelik Aconcagua Dağı’na tırmanacak.

    Arçelik, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde küresel ısınmaya dikkat çekmek için Afrika’nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro ve Avrupa’nın en yüksek dağı Elbrus’tan sonra şimdi de Asya kıtası dışında dünyanın en yüksek noktası olan Aconcagua’ya tırmanacak.

    Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Kurutucu ve Elektrik Motorları Direktörü Alp Karahasanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişilik ekibin zorlu tırmanışının 15 gün sürmesi bekleniyor. Toplamda 6.962 metre yüksekliğe sahip ve Arjantin-Şili sınırında konumlanan Aconcagua’nın 10 kilometreye kadar uzanan 5 buzulu bulunuyor.

    Arçelik ekibi daha önce de 2011 yılında Afrika’nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yılında ise Avrupa’nın en yüksek dağı olan Elbrus tırmanışlarını takım ruhu ve liderlik becerileri sayesinde başarıyla sonuçlandırmıştı.

    Profesyonel rehberlerin eşlik edeceği tırmanış ekibi, aklimatizasyon ismi verilen belirli bir yükseklikten sonra vücudu rakımın basıncına alıştırma işlemi ile çetin dağ koşullarına uyum sağlamaya çalışacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.