DOLAR 32,4885
EURO 34,9186
ALTIN 2439,783
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arkitera Seyahat Bursu 2020 teması “Değişim/Dönüşüm”

    08.05.2020
    A+
    A-

    Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017’den itibaren Geberit sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu “Arkitera Seyahat Bursu”bu yıl dijital formatta gerçekleşiyor. Yaşadığımız olağanüstü koşullar nedeniyle 2020 yılında fiziksel değil dijital seyahate odaklanan bursta“Dönüşüm/Değişim” teması kapsamında, yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinin insanlığa, mimarlığa, kentsel alanlara, kamusal mekânlara ve yapılara yansımaları sorgulanacak. Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencileri ve mezunlarına ilham verecek Arkitera Seyahat Bursu başvuruları 12 Haziran 2020’de son bulacak.

    İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit ,Arkitera Seyahat Bursu programıyla bu yıl 4. kez Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının gelişimine destek veriyor. İçinde bulunduğumuz olağanüstü koşullar nedeniyle fiziksel değil dijital yolculuğa odaklanacak olan  Arkitera Seyahat Bursu, “Dönüşüm/Değişim” teması ile yine genç beyinlere ilham oluyor. “Fiziksel olarak evlerimizde kalsak da fikirlerimiz hala dünyanın her bir köşesinde dolaşma özgürlüğüne sahip” düşüncesinden yola çıkılarak belirlenen tema ile katılımcılardan dijital dünyanın sınırsız imkân ve kaynaklarından yararlanarak hazırlayacakları, canlı yayın ve röportajlarla destekleyecekleri çalışmalar bekleniyor.

    Kazanan, 25 Haziran 2020 Perşembe günü açıklanacakken, ödül olarak 1 kişiye dünyanın en büyük mobilya fuarı olan Salone Internazionale del Mobile’e katılım hakkı sağlanıyor. 1961’de Milano’da İtalyan mobilya ve aksesuar ihracatını teşvik etmek üzere ortaya çıkan Salone Internazionale del Mobile, mobilya ve tasarım sektörü için küresel bir referans organizasyonu olarak biliniyor.

    Kapsam ne olacak?

    Yaşamakta olduğumuz sürecin gündelik hayatımız üzerindeki etkilerinden yola çıkacak olan Arkitera Seyahat Bursu projelerinde bu yıl,“İnsani etkileşimlerin fiziksel olarak sınırlandığı, elektronik iletişim sistemlerini daha sık kullanmaya mecbur kaldığımız bu günler geleceği nasıl kodluyor?”, “Teknoloji her şeyin çözümü mü?”,“Yaşadığımız bu değişikliklerin kaçı kalıcı olacak?”, ”Bütün bunlar sona erdiğinde nasıl yaşayacağız?”, “Kriz sonrasında ‘yeni bir normal’ ile mi karşılaşacağız?”, “Ofisler nasıl dönüşecek?”, “Alışveriş merkezleri varlığını nasıl sürdürecek?”, “Okullar bu süreç sonrası nasıl bir şekil alacak?”, “Konutlar bireysel ve ruhsal sağlığımızı korumamız için farklı bir hale gelecek mi?” başlıkları katılımcılar tarafından tüm detaylarıyla irdelenecek.

    2020 seyahat bursu teması olan “Dönüşüm/Değişim” kapsamında katılımcılardan yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinin insanlığa, mimarlığa, kentsel alanlara, kamusal mekânlara ve yapılara yansımalarını sorgulamaları, gelecekle ilgili öngörülerin dijital ortamda paylaşılacağı çalışmalar hazırlamaları isteniyor. Arkitera Seyahat Bursu 2020 jürisi; Mimar Salih Küçüktuna, 2019 Seyahat Bursu bursiyeri Alihan Sağlam,  Arkitera Mimarlık Merkezi’nden 2 kişi, Monroe Dijital Ajansı’ndan 1 kişi ve Geberit’ten temsilci jüri üyesi 2 kişi olmak üzere toplam 7 kişiden oluşuyor.

    Metot nasıl ilerleyecek?

    Katılımcılardan seçtikleri konuyu beş günlük bir yayın içeriği oluşturarak Seyahat Bursu’na ait web sitesi ile Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden paylaşmaları bekleniyor.  Hazırlanacak yayın içerikleri; video, yazı, canlı yayınlar ile desteklenen bir format ya da  makale ve söyleşi şeklinde kabul görüyor. Başvuru sırasında hazırlanacak sunum ile temaya uygun araştırmalar kapsamında gün bazında nelerin paylaşılacağının ve belgeleneceğinin beş günlük plan dahilinde iletilmesi gerekiyor.

    2020 Arkitera Seyahat Bursu kazananının seçimi aşamasında şu kriterler göz önünde bulundurulacak:

    • 2020 yılı dijital temaya uygunluk,
    • Katılımcının bireysel gelişimine katkı sağlaması,
    • Arkitera’nın burs ile ilgisi göz önüne alınarak içeriğin tüm platformlarda konunun zenginleştirilmesine sağlayacağı katkı,
    • Planlanan sürecin beş günü aşmaması.

    Arkitera  Seyahat Bursu 2020, 20-25 yaş aralığındaki Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açık.

    Son Başvuru Tarihi: 12 Haziran 2020, Cuma

    Finalistlerin Açıklanması: 17 Haziran 2020, Çarşamba

    Finalistlerin Online Sunumları: 22-23 Haziran 2020

    Kazananın Açıklanması: 25 Haziran 2020, Perşembe

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.