DOLAR 32,4751
EURO 34,7887
ALTIN 2478,23
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arpayla hazırlanan lezzetler Bilkent Center’da

    Arpayla hazırlanan lezzetler Bilkent Center’da
    10.12.2019
    A+
    A-

    Gastronomi masterı Asuman Kerkez ‘Atalık Tohum Arpa Workshop’u ile Bilkent Center ziyaretçileriyle buluştu. Arpanın tüketiminin artırılması konusunda devlet nezdinde de çalışmalar olduğunu söyleyen Kerkez, “Arpa Ankara’nın markası olacak” dedi.

    Aşçılığının yanı sıra yemek eğitmeni, menü danışmanlığı yapan ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yeni nesillerle tanıştıran Asuman Kerkez, Ankaralı sevenleriyle arpa workshopunda bir araya geldi. Bu yıl 20. Yaşını kutlayan ve yenilenerek birçok ulusal markayı bünyesine dahil eden Bilkent Center’da ilk kez düzenlenen workshopa damak tadına düşkün Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Kerkez, etkinlikte konuklara malzemesi arpa olan Beypazarı Kurusu, kek ve salata hazırladı.

    “ARPA ANKARA’NIN MARKASI OLACAK”

    Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün mevcut olan arpa tohumunun bozulmadan geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kerkez, “Fonksiyonel gıdalar sadece hayatımızı kolaylaştırıp, ihtiyacımız olan tüm vitaminleri daha az porsiyonlarda vücudumuza almamızı sağlıyor. Amerika ve Kanada, insan beslenmesinde arpanın kolesterolü düşürücü ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin olduğunu söylüyor. Türkiye’de lif değeri son derece yüksek olan arpanın günlük beslenme sistemine girmesiyle birlikte birçok hastalığın da önüne geçme şansımız olacaktır” dedi. Arpanın yaygınlaşması için önümüzdeki dönemde birçok çalışmanın yapılacağını ifade eden Kerkez “Arpa ile ilgili birçok ürün gastronomi turizminde kullanılarak yaygınlaşmaya başlıyor. Arpa Ankara’nın yerel ürünü ve bu topraklarda ekiliyor. Ankara bürokrasi şehrinin yanı sıra aynı zamanda bir tarım şehri de. Bu doğrultuda arpa Ankara’nın adını taşıyacak ve markalaşacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.