DOLAR 32,512
EURO 34,836
ALTIN 2488,824
BIST 9570,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arzum’a İnovaLİG’ten birincilik ödülü

    Arzum’a İnovaLİG’ten birincilik ödülü
    11.12.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin öncü elektrikli ev aletleri markası Arzum, Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’in bu yılki değerlendirmesinde ‘İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü’ kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak birinci oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen kapanış etkinliğinde Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ödülünü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin inovasyon bilincini geliştirme amacıyla düzenlediği İnovaLİG Programı, IMP3rove Academy işbirliğiyle Türkiye’deki firmaların inovasyon karnelerini çıkararak her yılın inovasyon liderlerini belirliyor. Türkiye’deki firmaların inovasyon karnelerini çıkarmak üzere 2016 yılında başlatılan ve ilk yıl 460 başvuru alan organizasyona 2017 yılında 971 firma başvurdu.

    İnovaLİG’de “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Arzum, 51 yıllık deneyimini ve bilgi birikimini teknoloji ve inovasyonla birleştirerek evin her alanında fark yaratan elektrikli ev aletleri tasarlıyor.

    Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, elektrikli ev aletleri sektörüne nasıl yön verdikleri ile ilgili bilgiler verirken, başarı yolunda attığı adımlardan bahsetti.

    9 Aralık tarihinde düzenlenen ödül töreninde İnovaLİG ödülünü Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Arzum’un inovasyon kültürüne ilişkin olarak: “51 yıldır tüketicilerimizin hayatlarına dokunuyoruz. Yenilikçi teknolojilerimizle işlevselliği kullanım kolaylığını ve tasarımı müşterilerimizin hayatlarına değer katacak şekilde bir araya getiriyoruz. Tüketicisinin kalbine tasarım ve inovasyonla dokunan markalar bunu eşsiz bir ürün deneyimiyle sundukları anda diğerlerinden ayrışarak marka sadakati anlamında da önemli bir aşama kaydediyor. Biz de bunun farkında olan bir marka olarak gerek ulusal gerekse uluslararası trendleri takip ederek bunları müşterilerimizin ihtiyaçları ile harmanlıyoruz. Bu anlamda Ar- Ge ekiplerimiz sürekli olarak inovasyonların peşinde. Özellikle Türkiye ve dünya pazarında nasıl fark yaratırız noktalarını önemsiyor, çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda layık görüldüğümüz ödül bizim için çok kıymetli Arzum’un 51.yılında da inovasyon alanındaki çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz ” dedi.

    EDİTÖRE NOT:

    Arzum, tasarım ve inovasyon alanında birçok uluslararası ödüle layık görüldü

    Arzum’un yurtiçi ve yurtdışında kazandığı Design Turkey, European Consumers Choice, iF Design, Plus X Award, Red Dot, Good Design, Hong Kong Award for Industries ve Design and Innovation Competition gibi birçok prestijli ödülü bulunuyor.

    Arzum son olarak tasarımı ve inovatif teknoloji kullanımı ile öne çıkan ürünlerin yarıştığı, dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Plus X Award’da, 5 ürünü ile 5 kategoride toplamda 11 ödüle layık görüldü.

    Prostick 1500 Blender Seti ve Panini Granite Izgara ve Tost Makinesiyle işlevsellik ‘Functionality’ ödülünü alan Arzum, Tostçu Delux Izgara ve Tost Makinesi ürünleri ile hem tasarım ‘Design’, hem de kullanım kolaylığı ‘Ease of Use’ ödülünü aldı.

    Arzum OKKA Minio Türk Kahvesi Makinesi Plus X Award’da tasarım ‘Design’, kullanım kolaylığı ‘Ease of Use’ ve Yılın en iyi ürünü ‘Product of the year’ ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca OKKA MİNİO, Uluslararası kalite simgelerinden biri olan ve 37 tasarım uzmanından oluşan jüri tarafından Red Dot ödülüne layık görüldü.

    Arzum’un Heptaze Çay Makinesi ürünü ise yüksek kalite ‘High Quality’, tasarım ‘Design’ ve işlevsellik ‘‘Functionality’ ve Yılın en iyi ürünü ‘Product of the year’ ödüllerinin sahibi oldu. Arzum’un Türk kahvesini tüm dünyaya tanıtmak vizyonu ile sunduğu Arzum OKKA, son dönemde Almanya’nın prestijli kurumlarından Haus & Garten tarafından gerçekleştirilen testlerde ‘Sehr Gut’ (En iyi/başarılı) kahve makinesi oldu.

    Arzum son olarak, 60 yılı aşkın süredir dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden biri olan iF Design Awards’ın bu yılki değerlendirmelerinde Arzum OKKA Minio ve hareketli filtreli Çaycı HepTaze ile ”en iyi tasarım ” ödüllerinin sahibi oldu.

    Dünyanın en önemli araştırma şirketlerinden biri olan International Data Corporation (IDC) tarafından organize edilen ve her yıl Türkiye’den ve dünyanın pek çok ülkesinden BT yöneticilerini bir araya getiren IDC Digital Retail Summit 2017 ödül töreninde Arzum “Kurumsal Dönüşüm” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

    2017 yılında Türkiye Tasarım Haftası Ödülleri’nde Technoart ürünü ile “İyi Tasarım” ödülüne layık görüldü.

    İlklerle dolu 51 Yıl

    51 yıllık bilgi ve deneyimiyle sektörde fark yaratan çalışmalara imza atan Arzum, yenilikçi, tutkulu, samimi ve özenli yaklaşımıyla kurulduğu günden beri müşterilerine en iyi ve en yeni teknolojiyi ve ürünleri sunmaktadır. Geçen 51 yılda birçok inovatif ürüne imza atan Arzum, Arzum markalı ilk ütüyü 1967 yılında, ilk mekanik süpürgesini 1968 yılında üretti.

    Arzum ilk Türk malı mutfak robotu üretimini 1991’yılında gerçekleştirerek 90’lı yıllara damga vururken, elektrikli ev aletleri sektöründe bir ilk olarak 3 yıl garanti uygulamasını2001 yılında başlattı.

    Bunlarla birlikte 2003 yılında ilk elektrikli Tük kahvesi cezvesini üretti ve 2014 yılında Türk kahvesinde bir devrim yaratan, doğrudan fincana servis ve kendi kendini yıkayabilme özellikleriyle bir ilk olan Arzum OKKA Türk Kahvesi Makinesini yurt içi ve global pazara sundu. 2016 yılında da Arzum OKKA ailesini genişleterek Arzum OKKA Minio’yu Türk kahvesi severlerin beğenisine sundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.