DOLAR 32,573
EURO 35,0262
ALTIN 2435,61
BIST 9770,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansörde sessizliği boz, sohbete başla

    30.07.2019
    A+
    A-

    thyssenkrupp Asansör’ün yaptığı araştırmaya göre, her gün yapılan 7 milyar asansör yolculuğuna rağmen, insanların üçte ikisi asansörde konuşmuyor. thyssenkrupp Asansör, Türkiye ofisinin bulunduğu binada asansör girişlerinde gerçekleştirdiği etkinlikle Talk in an Elevator Day’i (Asansörde Konuşma Günü) destekliyor

     

    Artan yapılaşmayla binalar hızla yükselirken, günümüzde asansörlerde daha zaman harcanmaya başlandı. Asansöre binen insanlar yaygın şekilde ya akıllı cihazlara yöneliyorlar ya da asansör yolculuğunu susarak geçiriyorlar. Tüm dünyada her yıl Temmuz ayının son Cuma günü gerçekleşen “TalkInAnElevatorDay” (Asansörde Konuşma Günü) etkinlikleri çerçevesinde asansöre binenlere birbirleriyle konuşma çağrısı yapılıyor. Dünyanın lider asansör firmalarından thyssenkrupp Asansör Türkiye’nin Elevator Day kapsamında 2 binden fazla insanla yaptığı ankete cevap verenlerin yüzde 23’ü, asansörde tanımadıkları insanla konuşmaktan hoşlanmadıkları için sessiz kaldıklarını, yüzde 17’si ise hoşlanmadıkları insanlarla asansöre binmekten kaçındıklarını söyledi.

     

    thyssenkrupp, asansörde ortak deneyimler için konuşma çağrısı yapıyor

    Asansörde bir araya gelen insanların yerleşik bir ortamda hissedebilecekleri yalnızlığı ortadan kaldırmayı ve ortak deneyimler yaratmayı amaçlayan thyssenkrupp, insanların asansörde sessizliği kırmasına yardımcı olmak için bir ‘Asansör Konuşma Başlangıç ​​Kılavuzu’ yayınladı. thyssenkrupp, insanların asansörlerde konuşmasını sağlamak için çeşitli konu başlıklarından oluşan bu kılavuzun bina asansörlerine yerleştirilmesi önerisinde bulunarak, böylece asansörlerdeki sessizliğin kırılacağını öngörüyor.

     

    thyssenkrupp’tan Elevator Day’e özel animasyon film

    ResimAynı zamanda, konuşmaya teşvik edici pankartlarla senaryo gereği asansöre binen oyuncuların, yolcuları birbiriyle konuşmaya yöneltmesiyle renklenen etkinlik, keyifli anlara sahne oldu. thyssenkrupp’un sosyal medya için hazırladığı animasyon filminde ise asansörde birbiriyle konuşmayan yolcuların iç sesleri ve sonrasında gerçekleşen diyalogları eğlenceli bir üslupla canlandırıldı. Bu canlandırmayla, asansörde konuşan insanların konuşmayanlara göre gün içinde daha pozitif ve sosyal olabilecekleri vurgusu yapıldı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.