DOLAR 32,566
EURO 34,7693
ALTIN 2489,981
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansöre mecburi kaza sigortası

    Asansöre mecburi kaza sigortası
    21.03.2018
    A+
    A-

    Yöneticiler asansörlere kaza sigortası yaptıracak. Bu yolla muhtemel zararlar karşılanacak

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı asansörde meydana gelebilecek kazalara karşı asansör kaza sigortasını zorunlu kılmaya hazırlanıyor. Hazırlıkları süren taslağa göre bina yöneticisine getirilen bu yükümlülükle, asansördeki kişilerin başına gelebilecek ani olaylar durumunda uğrayabilecekleri bedensel zararlar teminat altına alınacak. Kaza sonucu ölüm, sürekli sakatlık, tedavi masrafları ve gündelik tazminat teminatları tek bir poliçeyle temin edilecek. Bu mecburiyet, söz konusu yönetmelik değişikliği yürürlüğe girdikten 1 yıl sonra uygulamaya geçecek.

    YETKİLİ SERVİS DE YAPTIRACAK

    Yönetmelik taslağında asansör yetkili servislerine de yükümlülük geliyor. Buna göre yetkili servisler, bakımdan kaynaklandığı ispat edilen zararları karşılamak için mesleki ve mali sorumluluk sigortası yaptıracak. Söz konusu sigortanın poliçe tutarının 500 adet asansör bakımına kadar 100 bin lira, 500 ila bin asansör bakımına kadar 250 bin lira, binden fazla asansör bakımında ise 500 bin lira olacağı belirtildi. Halihazırda sektör temsilcilerinin taslak yönetmeliğe ilişkin görüşleri toplanıyor.

    KAPASİTE RAPORU DA İSTENECEK

    Asansör monte eden firmaya yeni bir zorunluluk daha geliyor. Buna göre firma, asansör tescili için başvururken kapasite raporu da verecek. Bu belge, Sanayi sicil belgesi, garanti belgesi, TSE hizmet yeterlilik belgesi, uygunluk raporu, AB uygunluk beyanı gibi belgelerle birlikte asansör tescili başvurusunda istenecek. Kapasite raporu, üretim yapan bütün kuruluşların üretim gücünü gösteriyor. Bu düzenleme de yönetmelik değişikliğinden 1 yıl sonra yürürlüğe girecek.
    Kaynak: Türkiye Gazetesi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.