DOLAR 32,494
EURO 34,5453
ALTIN 2495,603
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asım Sağlam: Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman durağanlığa girmez

    Asım Sağlam: Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman durağanlığa girmez
    21.02.2018
    A+
    A-

    Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 oranında  artarak 97 019 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 16 336 konut satışı ve %16,8 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 9 720 konut satışı ve %10 pay ile Ankara, 5 841 konut satışı ve %6 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 4 konut ile Ardahan, 5 konut ile Hakkari ve 35 konut ile Bayburt oldu. Sektör temsilcilerinden TESA Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Sağlam şu değerlendirmede bulundu:

    Ocak 2018 TÜİK Konut Satış İstatistikleri’nden (TÜİK)  bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarının arttığını görüyoruz. Bu artış bizlere 2018 yılında da sektörün canlılığını koruyacağını ve sektöre olan ilginin her geçen gün artacağını gösteriyor. Zaten gayrimenkul sektörü hiçbir zaman durmaz, sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım aracıdır. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan sayısı normal günlerden fazla olur. Çünkü kiminin nakde ihtiyacı vardır, kiminin de var olan nakdini uygun fiyat ile mala dönüştürmeye.

    TÜİK verilerine göre; yabancıya konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 arttığını görüyoruz.  Bu satışlarda her zaman olduğu gibi İstanbul liderliği elden bırakmadı. Özellikle son bir yıldır yabancılar Türkiye’yi yakın markaja aldı. Önümüzdeki günlerde bu satışların artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Sektörün canlılığını koruması ve dışarıdan ülkemize döviz girdisinin artması ekonomik anlamda olumlu gelişmelerin olacağının göstergesidir.

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.