DOLAR 32,549
EURO 34,7201
ALTIN 2437,068
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Askaynak, EN 10204 standardında tanımlanmış 3.1 Sertifikasyonu müşterilerine sunuyor

    Askaynak, EN 10204 standardında tanımlanmış 3.1 Sertifikasyonu müşterilerine sunuyor
    22.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider kaynak uzmanı Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, özel test sonuçlarıyla birlikte ürünün ilgili standarda uygunluğunu gösteren ve özellikle kritik uygulamalarda tercih edilen EN 10204 standardında tanımlanmış sertifikaları müşterilerine sunuyor. AWS A5.01 ve ISO 14344 standartlarında belirtilen batch/lot sınıflandırmaları, 3.1 sertifikaların hazırlık sürecinde değişiklikler oluşabileceği için önem arz ediyor.

    Örtülü kaynak elektrotları için AWS A5.01 standardında C1, C2, C3, C4 ve C5 olmak üzere 5 adet batch/lot sınıflandırması tanımlanıyor ve bunlar hazırlık aşamasında değişkenlik gösterebiliyor. C4 ve C5 lot sınıflarına uygun olarak üretilmiş ürünler ile 3.1 sertifikada gösterilmiş kimyasal ve mekanik değerler çok daha hassas bir seviyede elde ediliyor. 3.1 sertifikasyon süreçlerinde tüm testleri titizlikle ve sırasıyla belli aşamalardan geçiren Askaynak, yaklaşık 15 günde süreci tamamlıyor ve test sonuçlarını müşterileriyle paylaşıyor. 3.1 sertifikaları, sevkiyatı gerçekleştirilecek batch/lot özelindeki ürünlerin mekanik ve kimyasal değerlerini içerdiğinden özellikle kritik uygulamalarda tercih ediliyor. İşleme müşteri talebiyle başladıklarını ileten Askaynak, sertifika sürecini şu şekilde açıklıyor;

    3.1 sertifika talebi müşteri tarafından siparişle birlikte satış temsilcisine iletiliyor ve satış temsilcisi de bu talebi üretim planlamaya aktarıyor. Üretilen nihai üründen 3.1 testleri için yeterli miktarda ürün numunesi alınıyor. 3.1 sertifikası hazırlanacak ürünlerin mekanik testleri için ilgili ürün standartlarına uygun kaynak uygulaması yapılıyor. Bu işlem yaklaşık 8 saat sürüyor. Ardından elde edilen kaynak metalinden çekme testi numunesi ve çentik darbe test numunesi çıkarılıyor. Bu numuneler ürünün standart sınıflandırmasında taahhüt edilen veya varsa müşterinin talep ettiği sıcaklıklarda test ediliyor. Kimyasal analiz için de yine standartlara uygun olarak belirlenen iş parçası üzerine saf kaynak metali dolumu yapılıyor ve kimyasal analizi gerçekleştiriliyor.

    Örtülü kaynak elektrotları için AWS A5.01 standardındaki batch/lot sınıflandırmaları ise şu şekilde açıklanıyor: C1; üreticinin kalite güvence anlayışına uygun olarak yaptığı standart üretimi, C2; ardışık 24 saat içinde üretilen maksimum 45 tonluk ürünü, C3; ardışık 24 saat içinde üretilen, elektrot örtüsü veya kimyasal kompozisyonunun ve çekirdek teli ve çekirdek telinin kimyasal kompozisyonunun kontrol altında tutulan maksimum 45 tonluk ürünü, C4; elektrot örtüsü tek bir yaş karışımdan hazırlanan ve çekirdek teli tek bir döküm numarasından üretilen ürünü, C5 ise elektrot örtüsü tek bir kuru karışımdan hazırlanan ve çekirdek teli tek bir döküm numarasından üretilen ürünü tanımlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.