DOLAR 32,5951
EURO 34,7912
ALTIN 2404,466
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Askaynak Türk Kızılayı’na kan bağışlarıyla destek olmaya devam ediyor

    Askaynak Türk Kızılayı’na kan bağışlarıyla destek olmaya devam ediyor
    01.11.2018
    A+
    A-

    Hastalık ve kaza sonrasında kan bulunamadığı için hayatını kaybeden insanların sayısı her geçen yıl artarken sivil halkın yalnızca %1’i kan bağışında bulunuyor. Bağışlanan her kanın en az 3 kişinin hayatını kurtardığı göz önüne alındığında bağışın önemi daha da ortaya çıkıyor. Uzun yıllardır çalışanlarının Türk Kızılay’ına kan bağışı yapmaları için çağrıda bulunan ve oldukça sevindirici sonuçlar alan Türkiye’nin lider kaynak uzmanı Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, kan bağışı çağrılarının bu yıl da sürdürüyor.Bu çağrılara memnuniyetle yanıt veren Askaynak çalışanları da Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunarak bir kez hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Askaynak, çalışanlarıyla birlikte Türk Kızılayı’na bağışta bulunmayı sürdürmeyi planlıyor.

    Yenilikçi ürünleriyle kaynakçıların işini kolaylaştıran Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, toplumsal fayda yaratacak önemli çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğuna ve sivil halkın yalnızca %1’inin kan bağışladığını dikkate alan Askaynak, kan bağışı konusunda çalışanlarının bilincini artırmak için elini taşın altına koymaya devam ediyor. Askaynak çalışanları da Türk Kızılayı’na kan bağışı yapmayı sürdürüyor.

    Askaynak İnsan Kaynakları Müdürü Tuğçe Çakır Imirzi; Kızılay’ın sloganında yer aldığı gibi “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç”, dolayısıyla düzenli olarak kan bağışı yapılması ve insanların bu konuda bilinçlerinin ve bilgilerinin artması oldukça önemli. Biz Askaynak olarak çalışanlarımızla birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Askaynak ailesi olarak gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuğumuz bu uygulama ile her yıl daha çok kişiye ‘can’ olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

    Bağışlanan her kanın en az 3 kişinin hayatını kurtardığını aktaran Imirzi, Türkiye’de her yıl yüzlerce insanın hastalık ve kaza sonrası kan bulunamadığından hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Imirzi “Çalışanlarımız kan bağışı yaparak birçok kişinin hayata tutunmasını sağlıyorlar. Böylesine önemli bir konuda çalışanlarımızın gösterdiği duyarlılığın giderek artması da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.