DOLAR 32,3774
EURO 35,0458
ALTIN 2326,271
BIST 9139,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Askaynak’tan mesleki eğitime büyük destek

    Askaynak’tan mesleki eğitime büyük destek
    11.08.2017
    A+
    A-

    Yenilikçi ürünleriyle kaynakçıların işini kolaylaştıran, Türkiye’nin lider kaynak uzmanı Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile gerçekleştirdiği proje ile sektörün kalitesini artırmaya devam ediyor. 2005 yılında hayata geçirilen ve kesintisiz olarak sürdürülen proje ile Askaynak, geleceğin ustalarının daha donanımlı yetişmesine katkı sumayı amaçlıyor. 20’şer teknik öğretmenden oluşan en az iki ayrı gruba birer hafta süreyle verilen eğitimlerde, en yeni kaynak teknolojileri uygulamalı olarak anlatılarak, sektördeki gelişmeler paylaşılıyor. Yılda iki kez düzenlenen ve şu ana kadar yaklaşık 600 öğretmene ulaşan eğitimlerin kesintisiz olarak her yıl aynı düzende sürdürülmesi planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda otomasyon, aşındırıcı, oksi-gaz sistemleri başlıklarında ek hizmet içi eğitim programlarının da uygulamaya konulmasıyla proje kapsamının genişletilmesi hedefleniyor.

    Kaynak sektörünün lider kuruluşu Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, MEB ile gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde, her yıl, teknik öğretmenlerden oluşan 20’şer kişilik iki ayrı gruba bir haftalık hizmet içi eğitim veriyor. 2005 yılında başlayan ve şu ana kadar yaklaşık 600 teknik öğretmene ulaşan proje kapsamında, iş güvenliği konularının da işlendiği “Genel Elektrik Ark Kaynakçılığı ve Oksi-Gaz Sistemleri” başlığıyla genel teknik bilgiler, en yeni kaynak makinalarının kullanımı ve sektördeki son gelişmeler aktarılıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Meslek Liseleri ve Meslek Eğitim Merkezleri’nin Metal ve Tesisat Teknolojileri alanlarında görev alan teknik öğretmenlerin katıldığı eğitim programı, planlı olarak yılda 2 kez gerçekleşiyor. Kurs sayıları, Askaynak ya da MEB tarafından gerek görüldüğünde ve talep oluştuğunda artırılabiliyor.

    Teknik öğretmenlerin kendi imkânlarıyla kaynak sektöründeki hızlı dönüşüme ayak uydurmasının zor olduğunu ifade eden Askaynak Pazarlama Müdürü Uğur Bayram, “Sürekli yenilenen ve gelişen kaynak teknolojileri hakkında, konunun uzmanlarını yetiştiren öğretmenlerin güncel bilgilere sahip olması sektördeki iş ve insan kaynağının kalitesi için çok önemli. MEB ile ortak yürüttüğümüz bu proje ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen teknik öğretmenler bilgilerini güncelleme ve en yeni teknolojileri deneyimleme şansına sahip oluyor. Yol, konaklama gibi ana maliyetleri MEB tarafından karşılanan öğretmenlerin, teorik ve uygulamalı eğitimleri ile ilgili diğer tüm ihtiyaçları tarafımızdan karşılanıyor. Yılda iki kez düzenlediğimiz bu eğitimleri kesintisiz olarak her yıl aynı düzende sürdürülmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda otomasyon, aşındırıcı, oksi-gaz sistemleri başlıklarında ek hizmet içi eğitim programları uygulamak da hedeflerimiz arasında.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.