DOLAR 32,5398
EURO 34,8187
ALTIN 2443,482
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aşkınızı özenle hazırladığınız kahvaltı ile anlatın

    Aşkınızı özenle hazırladığınız kahvaltı ile anlatın
    30.01.2019
    A+
    A-

    14 Şubat Sevgililer Günü’nde kahvaltı sofralarına Muratbey’in aşk dolu tarifleriyle mutluluk geliyor. Bu yıl, Sevgililer Günü’nde el emeği ile sevdiklerinize hazırlayacağınız kahvaltı sofraları Muratbey peynirleri ile şölene dönüşecek.

    Yenilikçi ve lezzetli peynirleri ile 7’den 70’e herkesin severek ve güvenle tükettiği Muratbey, Sevgililer Günü’nde aşk dolu sofralara eşlik ediyor. 14 Şubat’ta sevdiklerine pratik, kolay sağlıklı ve lezzetli kahvaltılar hazırlamak isteyenler için Muratbey, geleneksel ve yenilikçi peynirleri ile bol alternatif sunuyor.

    Muratbey’in tüketicileri tarafından Qudal –kalitede 1 numara ödülüne layık görülmüş Kaşar Peyniri, damaklarda şölene dönüşen Naturena, tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli aşkınızın tarifinde yanınızda olacak. Muratbey’in romantik tüm tarifleri web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında aşkını lezzetli sofralarla anlatmak isteyenleri bekliyor.

     

    KALPLİ EKMEK

    Malzemeler:

    Muratbey Naturena

    Muratbey Kaşar Peyniri

    Tost Ekmeği

     

    Hazırlanışı:

    Tost ekmeklerini ve Muratbey Naturena peynirlerini kalp kalıplarıyla kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmekleri dizin. Üzerine Naturena peynirleri yerleştirin ve rendelenmiş Muratbey Kaşar peyniri serpin. 170 derecede ısıttığınız fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

     

    GÜL POĞAÇA

    Malzemeler:

    İçi için;

    • 250 gr. Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
    • Karabiber, kırmızı biber, kuru nane

    Hamuru için;

    • Yarım paket yaş maya
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1/2 su bardağı su
    • ½ su bardağı zeytinyağı
    • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 5-6 su bardağı arası un

    Üzeri için

    • Çörek otu
    • Haşhaş tohumu
    • 1 Yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Hamur için; sıvı malzemeleri, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın (eğer hamuru akşamdan yoğurup bir gece dinlendirirseniz daha iyi sonuç alınır).

    Diğer yandan iç malzemesini hazırlayın; Muratbey Sürmeli Beyaz Peyniri ezin. Baharatları ve naneyi ekleyip karıştırın.

    Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif unlanmış zeminde ince uzun şerit halinde şekilde açın. İçi için hazırladığınız Sürmeli peyniri hamur boyunca ekleyin ve uzunlamasına hamuru kapatın. Hamurun bir ucundan başlayarak gül şeklinde poğaçayı sarın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.