DOLAR 32,4481
EURO 34,4974
ALTIN 2474,228
BIST 9576,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aston Martin’in elektrikli modeli Rapide E, Pirelli P Zero lastikleri ile gelecek

    Aston Martin’in elektrikli modeli Rapide E, Pirelli P Zero lastikleri ile gelecek
    18.09.2018
    A+
    A-
    Aston Martin’in tam elektrikli yeni modeli “Rapide E”, resmi teknik ortağı Pirelli’nin yardımıyla gerçek bir Aston Martin deneyimi sunmaya hazırlanıyor.
    Kendisinden önceki pek çok Aston Martin gibi bu tam elektrikli model de Pirelli P ZERO™ lastiklerle donatılacak. Pirelli’nin P ZERO™ lastikleri, kullanılacağı otomobil modeline göre özel olarak geliştiriliyor. Bu yeni Aston Martin modelinde de önde 245/35ZR21 (96Y) XL P ZERO ncs, arkada 295/30ZR21 (102Y) XL P ZERO ncs olmak üzere iki aks için farklı lastikler gerektiriyor.
     
    Pirelli ve Aston Martin mühendisleri, birlikte çalışmalara devam ediyor
    Bu doğrultuda Pirelli mühendisleri, Aston Martin’deki meslektaşlarıyla iş birliği içinde lastik spesifikasyonlarında sürekli ince ayarlar yapmaya devam ediyor. Böylece otomobilin stili ve üstün performansıyla birlikte kayıpsız güç aktarma organı özellikleri de geliştiriliyor. Yeni “Rapide E” modelinin donanımı olan Pirelli P ZERO™ lastikler otomobilde büyük bir sorumluluk üstlenecek. İçerdikleri teknolojiyle düşük dönme direnci sağlanması, otomobilin tek şarjla daha uzun mesafe kat etmesine yardımcı olması açısından büyük önem taşıyacak. Lastikler, otomobilin birçok özelliğini aktarmak zorunda olduğu için performans ve uyumlu kullanım için kilit bir faktör olacak. Elektrikli motorların tork seviyelerini yönetmek için arka akstan yüksek performans elde edilirken, ön aksta düşük dönme direnci ve yağışlı havada hassas performans sağlamak amacıyla bu özellikler, ayrı ayrı optimize edilen sırt desenleriyle birlikte incelikle dengeleniyor.
    Tamamen “Rapide E” modeline özel olarak tasarlanacak
    “Rapide E” modelinin lastiklerinde bulunan “Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi” ise araç içine yansıyan sesi azaltmaya yardımcı oluyor. Ses emme teknolojisi, aracın içine aktarılan titreşimi azaltarak geleneksel lastiklere kıyasla daha üstün konfor sağlıyor. Her Aston Martin’in kendine özgü bir karaktere sahip olması nedeniyle, her modele özel olarak üretilen lastik de benzersiz oluyor. Pirelli tarafından Aston Martin için özel olarak tasarlanan bu iki farklı ölçüdeki lastiklerin yanaklarında “A4E” işareti yer alacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.