DOLAR 32,6202
EURO 34,8173
ALTIN 2511,888
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Astor AR-GE projelerinin yeni hedefi Amerika kıtası

    Astor AR-GE projelerinin yeni hedefi Amerika kıtası
    04.10.2017
    A+
    A-

    Trafo sektörünün Türkiye lideri Astor Transformatör, Amerika’da kullanılabilecek trafo imalatı için düğmeye basıyor. Transformatör üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük 5 firmasından biri olan Astor Transformatör, ihracat gerçekleştirdiği 58 ülkeden sonra yüzünü Amerika’ya dönüyor ve Amerika Kıtasında kullanılmak üzere üretilecek trafolar için Ar-Ge çalışmalarının startını verdi…

    Üretimlerini Ankara 1. OSB Sincan’da 36 bin m2 arazi üzerinde kurulu, 26 bin m2’lik kapalı alanda gerçekleştiren Astor Transformatör, Ar-Ge Merkezi ile birlikte 455 kişiye istihdam olanağı sağlıyor. Tam kapasite çalışıldığı dönemlerde aylık 2 bin dağıtım trafosu üretebilme kapasitesine ulaşan Astor Transformatör, bu kapasite ile Türkiye’nin başlıca dağıtım trafo fabrikasıyken küresel ölçekte ise ilk 5’te yer alıyor. Bu yıl içerisinde Ankara’da yeni bir fabrikanın inşaatının tamamlanmasıyla güç transformatörü üretiminde de mevcut üretimi artırmayı hedefleyen Astor Transformatör, yeni tesisle Ar-Ge merkezi altyapı olanaklarını da ileri taşımayı hedefliyor.

    AR-GE’YE 6 MİLYON LİRALIK HARCAMA

    Türkiye Ar-Ge harcamalarında ortalama yüzde 3’lük bir hedef belirliyor. Fakat harcamalar artsa da oransal artışın istenilen seviyede değil. Bu durumun nedeni ise ülke ekonomisinin büyümesi. Astor’da da durum farklı değil. Yaklaşık 320 milyon TL ciroyla sonlanan 2016 yılında cironun yaklaşık 6 milyon liralık kısmını Ar-Ge harcamalarında kullanan Astor Ortalama yüzde 2’lik orana tekabül eden Ar-Ge harcamalarını bu yıl da yukarılara çekmeyi hedefliyor.

    “Ar-Ge Merkezli Büyüme” mottosunu şirket politikası haline getiren Astor Transformatör, Ar-Ge’yi her işin merkezine yerleştirerek büyüme hızında artış olacağını öngörüyor. 60 kişiyi istihdam eden Astor Transformatör ’ün Ar-Ge merkezi 2016 yılı şubat ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayını aldı. Bununla birlikte TÜBİTAK destekli ve özel projelerini de sürdüren. Astor Öte yandan da Ar-Ge çalışmaları sonucu oluşan çıktıların faydalı model ve patente dönüşmesi için çalışmalara başladı ve bu konu için ayrı bir birim oluşturuldu.

    TÜRKİYE AR-GE VE İNAVASYONDA ORTALAMANIN ALTINDA

    Son dönemlerde istihdamı artırma yolunda ilerleyen Astor Transformatör son bir yılda personel sayısını 455 e çıkardı. Devletin motivasyon desteği artan yatırımlarda önemli rol oynasa da Türkiye Ar-Ge konusunda küresel ortalamanın altında kalıyor. Bu alanda bilinç oluşturmak için ise okul öncesi eğitime kadar düzenleme gerekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.