DOLAR 32,4308
EURO 34,4731
ALTIN 2488,841
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Atatürk 10 Kasım’da sevdiği şarkılarla anıldı

    Atatürk 10 Kasım’da sevdiği şarkılarla anıldı
    11.11.2018
    A+
    A-

    ECE Türkiye tarafından yönetilen Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall’da Atatürk, Musa Göçmen ve Ata’nın sevdiği şarkılarla anıldı.

    Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 80’inci yıldönümünde ANKAmall’da çeşitli etkinliklerle anıldı. Musa Göçmen ve orkestrası tarafından gerçekleştirilen muhteşem konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi.  “Ah bir ataş ver”, “Fikrimin ince gülü”, “Bülbülüm altın kafeste”, “Sarı Zeybek” gibi şarkıların söylendiği konserde anekdotlarla Ata’nın anılarına da yer veren Göçmen, duygu yüklü anlar yaşattı. Atatürk’ün çok güzel şarkılar söylediğini, doğaçlamalar yaptığını söyleyerek müziğe, sanata verdiği önemi anlattı.

    En güzel anma böyle oluyor; söyledikleriyle, yaptıklarıyla…

    En güzel anma şeklinin Ata’nın söyledikleri ve yaptıkları ile olduğunu vurgulayan sanatçı konserinde halk müziği şarkılarına da yer vererek  bu müziğin de Cumhuriyet’in kazanımlarından olduğunu anlattı. Göçmen, “Biz şimdi halk müziğini düşündüğümüzde sanki binlerce yıldır bu formuyla kullandığımız şekilde zannediyoruz. Ama gerçekte Cumhuriyet’ten önce halk müziğiyle ilgili çalışmalar yok. Sadece folklorik anlamda çok kısıtlı imkanlarla yaratılan müzikler var. Ama Cumhuriyet her şeye sahip çıktığı gibi yine halkın müziğine de sahip çıkıp yepyeni bir bilim yaratıyor ve o bilimle bugün bu muhteşem halk müziğimizin oluşmasını de sağlamış oluyor” dedi. Sanatçı, ardından Yemen türküsünü Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları için söyledi.

    “Türk dansları tüm dünyada tanınmalı”

    Musa Göçmen, “Ah bir ataş ver” şarkısını söylemeden önce Zeybek’e de gönderme yaparak, “Türk dansları neden tüm dünyada tanınmasın? Bizim her yerimiz dans, her yerimiz folklor ama maalesef bilmiyorlar. Arjantin’in bir Tangosu var. Her yerde tango var.  Bizim Zeybek dansımız neden dünyada oynanmasın? Biz müzisyenler olarak, orkestralar ve şefleri olarak vazifemiz bizim bunları göstermemiz ve öğretmemiz. O yüzden de Zeybek dansı, yanında birçok dans, Türk dansları olarak tüm dünyada pek çok yerde sahnelenebilir” diye konuştu.

    “Ata’nın anıları her yerde”

    Ata’nın sevdiği şarkılar muhteşem konserde hep bir ağızdan söylenirken, ziyaretçiler AVM’nin giriş katında yer alan “Atatürk kostümleri sergisi”’ni de gezme imkanı buldular.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.