DOLAR 32,5863
EURO 34,8266
ALTIN 2415,769
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhtemel bir depremde İç mekanların yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!

    Muhtemel bir depremde İç mekanların yerleşimi de binanın sağlamlığı kadar hayati önem taşıyor!
    22.03.2024
    A+
    A-

    Ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle hem konut ve iş yerlerinin hem de iç mekanların depreme dayanıklılığı hayati önem taşıyor. Zira depreme dayanıklı binalarda dahi, sarsıntı nedeniyle ev içindeki eşyalar ciddi yaralanmalara neden olabiliyor. Bina sağlam kalsada monte edilmemiş eşyaların devrilerek tehlike üretmesi mümkün.

    Muhtemel bir depremde yaşamsal güvenliği sağlayabilmek ve kayıpların önüne geçebilmek için depreme karşı yaşam alanlarında alınabilecek önlemleri, doğru tasarım, malzeme ve montajın neden önemli olduğunu FRR Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yörük anlattı.

    FRR Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yörük, günümüzde yapılan iç mimari tadilatlarının önemine maalesef yakın zamanda acı kayıplar ile şahit olduğumuzu belirterek “Ülkemizde yaşanan deprem sonucunda şahit olduğumuz üzere yapının temeli oldukça önemli bir rol oynuyor” dedi.

    Fahri Yörük sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle zemin katlarda bulunan dükkanların kontrolsüzlüğü sonucunda yapı elemanlarına dokunuluyor. Hatta kolonlar kesilip taşıyıcı duvarlar kırılıyor. Yüksek katlardaki dairelerde daha geniş mekanlar tasarlamak için yine kolonlar kesilerek uygulama yaptırılıyor. Tadilat sırasında; kullanılan sıva altı tesisatlar, kontrolsüzce kolon veya kiriş kırılarak yerleştiriliyor.” dedi.

    Gayrimenkul Sektöründe Zorlaşan Koşullar, Yeni İhtiyaçlar, Kullanılan Malzemelerdeki Fiyat Artışıda İç Mimarlık Hizmetlerine Yansıyor!

    İç mimarlığın ilgi alanlarına giren gayrimenkul yatırımları, ev dekorasyonu, ofis fit-out projeleri, otel projeleri, konut projeleri, karma kullanımlı yapılar, kamusal alan projeleri, kentsel tasarım ve restorasyon projeleri, fonksiyonlardaki mimari ve iç mimari projeler ve endüstriyel tasarım ürünlerini içeriyor.

    Gayrimenkul sektöründe; yaşanan afetler ve artan maliyetler nedeni ile sağlamlık, depreme dayanıklılık, daha düşük enerji harcaması gibi faktörler estetiğin önüne geçti. Bu olumsuz gelişmelere rağmen iç mimarlık hizmetleri faaliyetlerine devam ediyor. Zorlaşan koşullar, yeni ihtiyaçlar, kullanılan malzemelerdeki fiyat artışı da iç mimarlık hizmetlerine yansıyor. Mimar, iç mimar, planlamacı ve tasarımcıların gözdesi “Sürdürülebilir mimarlık” kavramı kendisine yeni nesil çözümler bularak ilerliyor.

    FRR Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yörük Sözlerini şu şekilde sürdürdü: “FRR Mimarlık Ofisi olarak; inşaat alanında, müteahhitlik tecrübemizi iç mimari tasarım ve uygulama alanındaki yeteneklerimiz ile birleştirdik.

    Firmamızın adı olan “FRR” ismini; hız, dinamizm ve estetiği ile ünlü Ferrari’den ilham alarak ve bizi çok iyi yansıtacağını düşünerek seçtik. Deneyimli kadromuz ve mükemmeliyetçi çalışma anlayışımızla ev, ofis yada mağazanızın iç mimari tasarım ve uygulamasını estetik ve fonksiyonel olacak şekilde yapıyoruz. Müşterilerimizi, ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda; genç ve dinamik iç mimarlarımızın vizyonuyla %100 memnun etme çabası içerisindeyiz. Projelere başlamadan önce, talep doğrultusunda 3D modelleme hazırlayıp müşterilerimize projenin bitmiş halinin nasıl görüneceğini dijital ortamda sunuyoruz. Böylelikle iş bittiğinde her şey hayalinizdeki gibi oluyor. “ dedi.

    Fahri Yörük Kimdir?

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası ticaret ve işletme mezunu olan Fahri Yörük, yabancı dil eğitimini Londra’da, Hamstead School of English okulunda aldı.

    Kariyerine, aile şirketleri olan YÖRSAN’da başlayan Fahri YÖRÜK, Yörsan’ı satmaları sonrasında yine aile şirketi olan YÖR GROUP çatısı atında bulunan YÖRYAPI adıyla inşaat sektörüne girdi.

    Fahri YÖRÜK, YÖR GROUP Yönetim Kurulu Üyesi ve FRR GROUP Yönetim Kurulu Başkanıdır. FRR GROUP bünyesinde, FRR MİMARLIK, FRR MEDYA, FRR YAZILIM, CAR MEKAN ve MUTANT firmaları yer almaktadır.

    Aynı zamanda Fenerbahçe Kongre üyesi olan Fahri YÖRÜK, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.