DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avantajlı alışveriş için sekiz ipucu

    Avantajlı alışveriş için sekiz ipucu
    19.11.2019
    A+
    A-

    E-ticarette yılın indirim dönemi yaklaşırken Akakçe uyarıyor: Gerçek indirim için listeni şimdiden hazırla, geçmiş fiyatları kontrol et!

    Black Friday (Efsane Cuma, Muhteşem Cuma…) ve CyberMonday gibi herkesin büyük merakla beklediği dönemsel indirim günlerinin yaşanacağı kasım ayı geldi. İndirimlerin havada uçuştuğu bu dönemde herkes avantajlı alışveriş peşinde koşacak.

    E-ticaretin referans merkezi Akakçe, tüketicinin fiyat indiriminin ne derece gerçek olduğunu anlayabilmesi için son altı aydaki fiyat değişimini gösteriyor, indirimleri canlı yayınlıyor.
    Ayrıca indirimden faydalanmak için çeşitli ipuçları veriyor.

    E-ticarette başlayıp hızla bütün perakende dünyasını saran Black Friday (efsane Cuma, muhteşem Cuma…), Cyber Monday (Siber Pazartesi) gibi bütün tüketicilerin merakla beklediği dönemsel indirim günleri için geri sayım hızla sürüyor. Bu yıl 29 Kasım’da gerçekleşecek olan Black Friday ile birçok üründe cazip indirimlerin gündeme gelmesi, hatta bazı firmalarınindirimlerini 2 Aralık’taki Cyber Monday’e kadar devam ettirmesi bekleniyor.

    Türkiye’de de hızla yaygınlaşan bu indirim günleri, e-ticaret pazarının gelişmesine katkı sağlarken, tüketicilere de avantajlı alışveriş yapma fırsatı sunuyor. Her yıl birbirinden çarpıcı indirimler karşısında şaşkınlığa uğrayan tüketiciler,“Doğru ürünü, en uygun fiyatla ve en güvenilir satıcıdan nasıl temin ederim” sorusunun cevabını ararken, e-ticaretin referans merkezi Akakçe, kampanyalı satışlara hazırlık için çeşitli öneriler sıralıyor.

    ODTÜ Teknokent’te kurulduğu 2000 yılından bu yana internet kullanıcılarına en ucuz fiyatları sunmak üzere faaliyet gösteren Akakçe’nin Genel Müdürü Koray Karataş, “Çılgın indirim kampanyalarının düzenlendiği bugünlerde avantajlı alışveriş için çok dikkatli ve araştırmacı olmak gerekiyor” dedi.

    Karataş’ın indirim dönemlerinde yanılmamaları için tüketicilere sunduğu ipuçları şöyle:

    1. İhtiyaç listesini belirleyin.
    2. Fiyatları indirim döneminden önce takip etmeye başlayın.
    3. Alacağınız ürünün farklı satıcılardaki fiyat ve indirim oranlarını kontrol edin.
    4. Geçmişe dönük fiyat analizlerini inceleyin.
    5. İndirime değil, fiyata bakın.
    6. Paket fiyatına değil, birim fiyatına dikkat edin.
    7. Ucuz alırken neyi eksik aldığınızı göz önünde bulundurun
    8. İndirim döneminde yoğunluktan kargoda aksama yaşanabileceğini de unutmayın!

    Tüketici, gerçek indirim olup olmadığını Akakçe’den öğreniyor!

    Akakçe Genel Müdürü Koray Karataş, “Black Friday, CyberMonday gibi dönemsel indirim kampanyaları arttıkça tüketicinin fiyat indiriminin ne derece gerçek olduğunu kontrol etmek ihtiyacı ortaya çıktı. Akakçe olarak bu ihtiyaca yanıt vermek için ürünün son 6 aydaki fiyat değişimini aynı ekranda ziyaretçilerimize sunuyoruz. Böylelikle bir indirimin gerçek fiyat üzerinden yapılıp yapılmadığı kolayca tespit edilebiliyor. Anlık indirimleri de “Canlı Yayın” bölümümüzde listeleyip alışverişçiye sunarak en güncel fiyatları yakalamasını sağlıyoruz. Tüketiciler herhangi bir sitedeki indirimi kontrol etmek için Akakçe’ye giriyor, ürünü aratıyor ve fiyat grafiğini kontrol ediyor. Büyük ihtimal içi rahatlayınca, gerçekten indirim olduğunu anlayınca da alışverişini tamamlıyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.