DOLAR 32,5983
EURO 34,7501
ALTIN 2497,652
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avdagiç: Merkez’in faiz artışı adımı, yalnız bırakılmamalı

    Avdagiç: Merkez’in faiz artışı adımı, yalnız bırakılmamalı
    24.05.2018
    A+
    A-

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Merkez Bankası’nın 300 puanlık faiz artışı doğru olduğu kadar çok maliyetli bir adım. Aklımızdan hiç çıkarmayalım ki, bu yükü eninde sonunda hepimiz paylaşacağız. O sebeple Merkez’in faiz artışı adımı, kesinlikle yalnız bırakılmamalı” dedi.

    Avdagiç, seçim sürecindeki Türkiye’de oluşturulmak istenen telaş havasını dağıtmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

    İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şunları söyledi:

    “Başta sorumluluk sahibi siyasetçiler olmak üzere; vatandaşından tüccarına, bürokratından tüm partilerin mensuplarına kadar hepimize milli bir görev düşüyor. Dövizdeki tırmanışa karşı birlik olmazsak, Merkez Bankası’nın paramızı korumak için kullanacağı enstrümanları etkisizleştirmiş oluruz.

    Bu da önümüzdeki tabloyu ağırlaştırmaktan ve yurt dışındaki manipülasyona alet olmaktan başka işe yaramaz. Özellikle iş çevrelerine ve üreticilerimize tavsiyem, dolarla iş yapmayanların dolardan uzak kalmaları. Vatandaşlarımızın ise küçük birikimlerini daha çok kazanma arzusu ile riske etmemeleridir.

    Üzerinde ay yıldız bulunan paramızın kıymetini bilelim. Türk Lirası’nı gözümüz gibi muhafaza edelim.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.