DOLAR 32,5423
EURO 34,9286
ALTIN 2439,526
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa’da verem alarmı

    Avrupa’da verem alarmı
    16.10.2017
    A+
    A-

    AB’de 2050’ye kadar 2,1 milyon kişi veremden ölecek

    Fransa ve Hollanda, ilaca karşı dirençli tüberküloza karşı yeni tedavi ve önleme araçları geliştirme yönünde finansman sağlanması için çağrıda bulundu.

    Anadolu Eczacı ve Depocuları Derneği Başkanı Onur Tokel, Avrupa Birliği (AB)’ne yönelik acil çağrının detayları hakkında şu bilgileri verdi:

    İLACA DİRENÇLİ TÜBERKÜLOZ YÖNÜNDEN DÜNYADA EN YÜKSEK

    “AB’de, tüberküloz vakalarının sayısı nispeten düşüktür, ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre, bölge, ilaca dirençli tüberküloz yönünden dünyada en yüksek oranlardan birine sahip.

    İlaç direnci yüzünden, tüberküloz artan sayıda insan için tedavi edilemez bir hastalık haline dönüşüyor.

    Dirençli tüberkülozun, AB’de 2050’ye kadar 1.1 trilyon dolarlık bir ekonomik maliyete, 2,1 milyon kişinin de ölümüne neden olacağı tahmin ediliyor.

    Bu yüzden, Fransa ve Hollanda, salgınları etkili bir şekilde sona erdirmek ve ortaya çıkan ilaçlara dirençli tüberküloz tehdidine hitap edebilmek için kaynakların genişletilmesi çağrısında bulundu.

    VAKALARIN YARISINDAN DAHA AZI İYİLEŞEBİLİYOR

    Dünya Sağlık Örgütü ise, tüberkülozdan ölümleri yüzde 95 azaltmayı ve yeni vakaları 2015-2035 yılları arasında yüzde 90 azaltmayı planlayan bir tüberküloz stratejisi başlattı.

    Dünya Sağlık Örgütü, AB’de yeni tüberküloz vakalarını yüzde 25 oranında azaltmayı ve çoklu ilaca dirençli tüberküloz hastalarında başarı oranını 2016-2020 yılları arasında yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyor.

    Şu anda, ilaçlara dirençli tüberküloz için haplar ve enjeksiyon kombinasyonu içeren en kısa tedavi, en az dokuz ay sürüyor ve bu süreç iki yıla kadar uzayabiliyor.

    Dirençli tüberküloz bulunan insanların sadece yarısından daha azı başarılı bir şekilde iyileştirilebiliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.