DOLAR 32,3766
EURO 35,0392
ALTIN 2326,239
BIST 9073,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupalı tüketicinin yüzde 85’i ‘Cam Ambalaj’ diyor

    Avrupalı tüketicinin yüzde 85’i ‘Cam Ambalaj’ diyor
    09.06.2017
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer alan Şişecam Cam Ambalaj’ın üyesi olduğu Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu’nun (FEVE) Insıtes işbirliğiyle gerçekleştirdiği tüketici araştırmasına göre Avrupalı tüketicilerin yüzde 85’i yiyecek ve içecek seçimi yaparken cam ambalajı tercih ediyor. Avrupa’da 11 ülkeden yaklaşık 18 bin tüketicinin katıldığı anket, Avrupalıların ambalajda camı tercih etme oranının son 8 yılda yüzde 15 arttığını ortaya koyuyor.

    Avrupa’nın ve dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj’ın üye olduğu Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu’nu (FEVE) Insites firması işbirliğiyle 11 ülkeden yaklaşık 18 bin tüketiciye yönelik bir anket çalışması yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre tüketicilerin çevresel duyarlılığının ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına paralel olarak yiyecek ve içecek ambalajında cama duyulan güven giderek artıyor. Avrupalı tüketicilerin yüzde 85’i sağlık için cam ambalajı tercih ediyor. Araştırmanın sonuçlarında son sekiz yıl içinde cam ambalaj tercih eden tüketicilerin oranındaki yüzde 15’lik artış gösteriyor.

    Avrupa genelinde yürütülen ankete göre tüketicilerin yiyecek ve içecek ambalajında cama duyduğu güvenin giderek arttığı gözlemleniyor. Bu tercihte tüketicilerin camın yiyecek ve içecek ile etkileşim riski olmayan ambalaj malzemesi olduğuna yönelik farkındalık önemli rol oynuyor. Camı tercih edenlerin yüzde 53’ü camın yiyecekler için en güvenli ambalaj olduğuna inanırken; yüzde 73’ü ise en güvenli içecek ambalajı olduğunu belirtiyor.

    Araştırmanın sonuçları, gıda güvenliği konusundaki farkındalığın artmasının tüketicilerin cama yönelme eğilimini olumlu yönde etkilediğini ortaya koyuyor. Ayrıca, çevresel kaygılar da sonsuz kere ve yüzde 100 geri dönüştürülebilen cama olan ilginin artmasını tetikliyor. Cam Ambalaj tercih eden tüketicilerin yüzde 51’i cam ambalaj tercih etme nedenini çevresel kaygılarla açıklıyor. Camın sonsuz kere dönüştürülebilmesi nedeniyle cam ambalaj tercih ettiğini dile getiren tüketicilerin oranıysa yüzde 44’e ulaşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.