DOLAR 32,3252
EURO 35,1482
ALTIN 2297,766
BIST 9055,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa’nın en fazla yorum yapan ve okuyan ülkesi Türkiye

    Avrupa’nın en fazla yorum yapan ve okuyan ülkesi Türkiye
    14.01.2020
    A+
    A-

    GLAMI Türkiye’nin araştırma sonuçlarına göre, tüketicilerin yüzde 97’si moda alışverişlerinde yorumları okuyor

    Milyonlarca ürün ve alışveriş tutkununu tek bir çatı altında buluşturan GLAMI Türkiye’nin 5 binin üzerinde kullanıcının görüşlerini aldığı araştırmanın ikinci bölümünü açıkladı. Araştırmaya göre, moda alışverişini internet üzerinde yapan kullanıcılar arasında Avrupa’nın en fazla yorum yazan ve okuyan ülkesi olarak Türkiye zirvede yer alıyor.

    Ülkemizdeki tüketicilerin yalnızca yüzde 3’ü yorumları hiç okumadığını belirtirken, geri kalan çoğunluk değişen aralıklarla yorumları okuduğunu aktardı. Araştırmaya katılanların yüzde 57’si ise yorumları her zaman okuduğunu ifade etti. Ayrıca yorum yazanlar arasında da Türkiye’deki kullanıcılar yüzde 90 ile zirvede yer alıyor. Katılımcıların ifadelerine göre, tüketicilerin yalnızca yüzde 5’i genellikle negatif yorumlarda bulunurken, yüzde 85 pozitif ya da nötr yorumlar yazıyor.

    Özellikle Doğu Avrupa’daki tüketicilerin daha fazla yorum okuduğu ve yazdığı görülen araştırmada, Türkiye’nin zirvede olduğu moda alışverişi yorumlarını okuyan kullanıcıların ülkeleri, Yunanistan, Macaristan ve Çekya şeklinde sıralanıyor.

    “Kullanıcı yorumları satın alma kararını doğrudan etkiliyor”

    Özellikle yeni neslin kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklere daha fazla güvendiğine dikkat çeken GLAMI Türkiye İletişim ve Marka Müdürü Melike Huska, “Türkiye’deki kullanıcıların hem yorum yazma hem de okumada Avrupa’nın en önde gelen topluluğu olduğunu araştırmamız da ortaya koydu. E-ticaret sitelerindeki kullanıcı deneyimine uygun yorum bölümleri hem arama motoru optimizasyonuna hem de sayfaya gelen kullanıcının satın alma kararına pozitif etki ediyor” dedi. Özellikle Z jenerasyonu, kullanıcılar tarafından üretilen içeriğe diğer tüm medya içeriklerine kıyasla daha fazla güveniyor ve satın alma kararını belirliyor.

    Trendyol, Morhipo, Boyner, Mudo, Beymen, SuperStep gibi mağazaların giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünlerini tek bir platform üzerinde buluşturan GLAMI Türkiye için glami. com. tr adresini kullanabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.