DOLAR 32,3218
EURO 35,0866
ALTIN 2300,199
BIST 9069,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avva, sektörü bilen iş ortakları tercih ediyor

    Avva, sektörü bilen iş ortakları tercih ediyor
    17.04.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en popüler erkek giyim markalarından AVVA, hassas franchising politikasıyla dikkat çekiyor. Franchising vereceği girişimciyi çok dikkatli değerlendiren AVVA, sektörde tecrübeli iş ortakları tercih ederek, sürdürülebilir bayilik operasyonları oluşturmayı hedefliyor.

    Türkiye’de son dönemlerde erkek modasının belirleyici markalarından AVVA, yürüttüğü franchise politikasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Franchise başvurucusundan loyalty veya isim hakkı gibi adlar altında herhangi bir franchise bedeli almayan AVVA, franchise vereceği girişimci için ise, deyim yerindeyse ‘kılı kırk yarıyor’

    “MARKAYI ÇOCUĞU GİBİ SAHİPLENECEK KİŞİLER ARIYORUZ”

    Firma olarak önce markanın bilinirliğini ve prestijini arttırdıktan ve kurumsal sistemlerini yerleştirdikten sonra büyüme yolunda adım attıklarını söyleyen AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik“Biz markamızı franchise ile büyütmeyi planlamıyoruz. Büyümüş bir markaya franchise ile iş ortakları arıyoruz. Bunun için de işinin başında duracak, AVVA markasını kendi çocuğu gibi sahiplenecek kişilere ihtiyacımız var” dedi.

    “PERAKENDEYİ BİLMEYEN BİZDEN FRANCHISE ALAMAZ!”

    Büyüme politikalarını genel olarak “yüzde 75 merkeze bağlı şubeler, yüzde 25 franchise” diyerek özetleyen Atik, “Doğal olarak her isteyene franchise vermek gibi bir düşüncemiz de yok. AVVA’da iş ortağımız olacak kişinin en azından perakende piyasası hakkında birikimi olması lazım. Bu sektörde daha önce çalışmış, kendisini ve AVVA markasını başarıyla temsil edecek ve markayı bulunduğu yerlerden daha ilerilere taşıyabilecek iş ortakları ile çalışmak istiyoruz. Bu nedenle de franchise verirken herhangi bir bedel almıyoruz. Dolayısıyla tekstil ve mağazacılık sektörünü bilmeyen kişilerin bizden bayilik alması mümkün değil” dedi.

    İLK HEDEF MARKA CADDELER VE AVM’LER

    AVVA’nın yurt içinde ve yurt dışında toplam 103 şubesi bulunduğunu ifade eden Atik, “Bu şubelerde sadece AVVA markalı ürünler satılıyor. Türkiye’nin ve hatta dünyanın her şehrinde bir AVVA mağazası olması en büyük hedefimiz. Öncelikli planımız ise şehirlerin markalaşmış cadde ve AVM’lerinde olmak’’ diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.