DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ayşe Özyılmazel Usla Akademi’de parmaklarını yedi

    Ayşe Özyılmazel Usla Akademi’de parmaklarını yedi
    12.08.2017
    A+
    A-

    Farkındalık Stüdyosu tarafından organize edilen etkinlikte, USLA Uluslararası Servis & Lezzet Akademisi’nde Dünyaca ünlü şef Murat Bozok ve Ayşe Özyılmazel lezzetli bir sohbet için bir araya geldiler.

    Ödüllü Radyo Programcısı Yasemin Şefik’in program konukları dünyaca ünlü şef Murat Bozok ve Ayşe Özyılmazel oldu. Bozok, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve lezzetli yemeklerin sırlarını paylaştı. Yemek tutkunu olan Ayşe Özyılmazel, USLA mutfağında derse katılıp geleceğin yemek ustaları eşliğinde cheesecake yaptı. Hazırladığı cheesecake’i kendine has sunumu ile Yasemin Şefik ve Murat Bozok’a sundu. Tatil bitiminde workshoplara katılmak için kaydını da yaptırmayı ihmal etmedi. Artık eğitimli şeflik zamanı, her şeyi okulunda okumak lazım dedi.

    Özyılmazel,’’ Yıllarımı diyetisyenlere giderek geçirdim ve hiçbir faydasını görmedim. Sonunda diyetisyene gitmeden kilo verdim. 4 yaşımdan beri yemek yapıyorum obur olarak yaşadım. Dikkat ettim bizim ünlülerde kebap ve lahmacun kültürü var. Adamlar adlarını kebap ve pideye yazdırıyor, bu bana çok komik geliyor.

    Köri nedir bilmiyorlar, kimyon nedir bilmiyorlar. Şeflerle fotoğraf çektirip paylaşıyorlar. Ünlülerin yemek ve kilo durumu magazini meşgul ediyor. Hadise, etli butlu ama muhteşem bir kadınİrem, zayıf ama yemeğe iştahsız aslında iştahlı olması lazım’’ dedi.

    Ayşe Özyılmazel ve Murat Bozok’ un kendi aralarında ki sohbet de keyifli geçti. Özyılmazel, ‘’Murat %1000 yemek yaparak kız tavlıyordur’’ şeklinde takıldı. ‘’Şeflere yemek yapmakta zor hiçbir şeyi beğenmezler. Ben olsam bezelye, pilav, cacık yaparım. Ayrıca şef bıyıklı olmamalı, ne kadar parlak olursa o kadar iyi olur.’’ Dedi.

    Murat Bozok, sohbet esnasında babasının ; ‘’ Şeflik, aşçılık kız verilecek meslek değil’’ dediğini ve babasından gizli okuduğunu ona otelcilik okuyorum diye sakladığını da belirtti.

    Sohbetin sonunda Ayşe Özyılmazel, sevgilime domatesli pilav yaparım deyince, şef Bozok, yağsız kıymadan köfte yapmayı unutma diyerek tavsiyede bulundu. Mutfaktan çıkarken Ayşe Özyılmazel’in tencerenin dibini parmağı ile temizlemesi dikkatlerden kaçmadı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.