DOLAR 32,5752
EURO 35,0057
ALTIN 2432,538
BIST 9778,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bağışıklık sisteminizi peynirle sağlama alın

    Bağışıklık sisteminizi peynirle sağlama alın
    22.10.2019
    A+
    A-

    Vücudunuzu güçlendirmenin ve hastalıklarla baş edebilmenin formülü bağışıklığınızı güçlendirmekten geçiyor. Bu nedenle de özellikle havaların serinlemeye başladığı mevsim geçişlerinde beslenmenize özen göstermeniz hayati önem taşıyor. Beslenme ile bağışıklık sistemi ve enfeksiyonlar arasında doğrudan bir ilişki bulunduğuna dikkat çeken Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulunuyor.

    Bağışıklık sistemimiz adeta bir kalkan gibi vücudumuzu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korumamızı sağlar. Bağışıklık sistemi uygun çalıştığında, nezleden kansere kadar pek çok hastalığı önler, hastalıkların seyrini iyileştirir, süresini kısaltır. Beslenme, bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde ve hastalıklardan korunmada kilit rol oynar. Yetersiz beslenme bağışıklık sistemini baskılar ve vücudu enfeksiyonlara açık hale getirir.  Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, özellikle D vitamininin rolünün altını çiziyor.

    Yeterli miktarda ve çeşitli beslenin
    Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemi için bir ilaç, bir vitamin ya da bir besin takviyesi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Garipağaoğlu, özellikle havaların soğuduğu döneme dikkat çekerek “Bağışıklık sistemi için kırılgan bir dönem olan kış aylarında, farklı türden ve yeterli miktarda besinlerin tüketildiği bir beslenme alışkanlığı esastır. Mevsimine uygun koyu yeşil yapraklı sebzeler, renkli meyveler, kuru baklagiller, balık, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerdir” diye belirtti.

    D vitamini vücudun genel sağlığı için hayati öneme sahip
    D vitamininin bağışıklık sisteminin güçlü bir düzenleyicisi olduğunu belirten Prof. Dr. Garipağaoğlu, Bağışıklık sisteminin birçok hücresi, D vitamini alıcıları ile taşınır. D vitamini vücuttaki yabancı maddelerin yok edilmesinde önemli rol oynayan hücrelerin sayısını artırarak; doğal bağışıklığı olumlu yönde etkiler. Bu nedenle bağışıklık sisteminin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi için D vitamini dışarıdan alınması zorunlu olan bir maddedir. Plazma vitamin D düzeyinin düşük olması, grip ve soğuk algınlığına yakalanma riskini artırmaktadır. Benzer şekilde bağışıklık sistemiyle bağlantılı obezite, Multipl Skleroz, romatizmal eklem iltihabı, tip 1 diyabet, bunama ve bazı kanser türlerinin risklerini de artırmaktadır. Besinlerde çok az bulunan D vitamini,  ancak güneş ışınlarının cilde yansıması ile vücuda alınır. Bu nedenle güneşlenmeye özen gösterilmelidir. Aksi halde D vitamini desteğinin yapılması ya da D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerin tüketilmesi gerekir” dedi.

    D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketin
    Günlük vitamin ve mineralleri yüksek oranda karşılayan hem besleyici hem de lezzetli Muratbey Plus serisi peynirleri, 100 gramında 5 mcg (200 IU) D vitamini içeriyor. Bu miktar, 2 yaş üzerindeki tüm bireylerin günlük D vitamini ihtiyacının % 33’ünü karşılıyor. Muratbey Plus ürünleri; Burgu, Taze Kaşar ve Taze Beyaz seçenekleriyle günün her saati sağlıklı atıştırmalık olarak da tüketilebiliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.