DOLAR 32,5382
EURO 34,9153
ALTIN 2437,297
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Kurum, Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde devam eden yıkım çalışmaları hakkında bilgi verdi

    Bakan Kurum, Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde devam eden yıkım çalışmaları hakkında bilgi verdi
    28.02.2019
    A+
    A-

    “Nevşehir Kapadokya bölgemizde kaçak yapılara ilişkin bir süreç başlattık. Bu süreci Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Hem Turizm Bakanlığımız hem Çevre Şehircilik Bakanlığımız hem de valiliğimiz ortak yürütüyor bu çalışmayı. Biz tarihimizi bozacak, kültürümüzü bozacak hiçbir kaçak yapıya izin vermeyeceğimizi daha önce ifade etmiştik. Buna ilişkin yapılan ilk tespitlerde 190 yapı tespit edildi ve 38 yapı valiliğimiz tarafından yıkıldı, 26’sının da tebligatı yapılarak toplamda 64 yapının yıkımını gerçekleştirdik. Kalan yapılarında inşallah en kısa zamanda yıkımlarını gerçekleştireceğiz ve birinci derecede arkeolojik SİT alanında olan binaların imar barışından faydalanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bunu dün turizm bakanımızla da konuştuk. Böyle bir karar aldık. Birinci derecede arkeolojik sit alanlarından vatandaşlarımızın imar barışından faydalanmasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz bu anlamda tarihimizi, kültürümüzü korumak istiyoruz. Nevşehir Kapadokya bölgemiz bu anlamda bizim en önemli değerlerimizden birisidir.”

    “20 İLDE 2 BİN 145 KAÇAK YAPI TESPİT EDİLDİ”

    Türkiye genelinde kaçak yapıların tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “Tüm Türkiye genelinde toplamda 20 ilde kaçak yapı tespiti yaptık ve 2 bin 145 kaçak yapının tespiti yapıldı. Artık resmi süreç başlatıldı. Bu süreçlerin tamamlanması müteakip kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. 18 ilde de tespit çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.