DOLAR 32,5266
EURO 34,9804
ALTIN 2435,15
BIST 9773,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Özhaseki restorasyonu tamamlanan Siviş Camii’nde

    Bakan Özhaseki restorasyonu tamamlanan Siviş Camii’nde
    13.05.2018
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, restorasyonu tamamlanan Siviş Camisi’nin yeniden ibadete açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Siviş Camisi’nin ibadete açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, söz konusu caminin kendisi için önemini anlattı. Çocukluğunun geçtiği mahallede, yanından her gün okula gittikleri bir caminin ibadete açılışı için bir arada bulunduklarını belirten Özhaseki, bu camilerin tapu senetleri olduklarını söyledi. Camilerin kimliklerini ortaya koyan en güzel eserler olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “Bu camilere bakarak burada Müslüman Türk milletinin yaşadığı belli olur. Eğer geriden minareler gözükmüyorsa, eğer geriden ezan sesleri gelmiyorsa, orada Müslüman Türk milletinin yaşadığı belli olmaz. O yüzden bizim bu camilerimizi korumamız lazım. Bu hatıralarımızı yad edecek camilerimizi restore etmek lazım. Bu çevrede oturan insanların çocuklarını sübhaneke öğrenmeye bu camilere göndermesi lazım. Çünkü eğitim küçükken başlıyor. Hepimiz mahalle camilerine gittik, hocamızın önünde diz çöktük, sübhaneke okuyarak dinimizi öğrendik ve bu camilerin, bu mescitlerin her birinde hatıralarımız var. Cenabıhakk’a şükürler olsun ki bu milletin mayasında cömertlik var, Kayseri’nin mayasında cömertlik var” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.