DOLAR 32,5395
EURO 34,8919
ALTIN 2500,562
BIST 9769,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Özhaseki: “Rize’de yakında projeye başlayacağız”

    Bakan Özhaseki: “Rize’de yakında projeye başlayacağız”
    04.02.2018
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Rize’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, devam eden ve önümüzdeki dönemde çalışmalarına başlanacak olan projeleri yerinde incelemek üzere Rize’yi ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte önceki gün Rize’de bulunan Bakan Özhaseki, Menderes Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından Rize’de dolgu alanı üzerindeki yapılaşmaya ilişkin de açıklamalar yapan Özhaseki, “Önümüzdeki manzara şu, halihazırdaki dolgu alanında bulunan yerlerde yaklaşık 2 bin 700 kadar konut, bin 500 kadar ticarethane var. Bunlar riskli gözüküyor, bunların bir an önce yenilenmesi, değişmesi, dönüşmesi gerekiyor. İşte bunu yaparken bizim doğru bir şekilde planlama yapmamız, bütüncül bir anlayış içerisinde işe çözüm getirmemiz gerekiyor. Gerek yeni dolgu alanlarının yapılmasıyla ve daha sonra bu 170 dönüm arazi üzerindeki konutların, ticaret alanlarının dönüşmesiyle doğru bir mantık içerisinde çözümlenecek bir olay var önümüzde” değerlendirmesini yaptı.

    Bakan Bak ile yaptıkları ziyarette Vali Bektaş’tan brifing aldıklarını, Belediye Başkanı Kasap’ın anlattıklarını dinlediklerini belirten Bakan Özhaseki, bir önce burada proje çalışmalarının başlaması gerektiğine de dikkat çekti. Çözümün kimseyi mağdur etmeden bulunacağının da altını çizen Özhaseki, “Burada yeni bir konsept içerisinde, yeni bir anlayış ve mantık içerisinde bir planlama yapıp, daha sonra bu proje sevilirse buradaki vatandaşla tek tek görüşerek, haklarını vererek, kimseyi mağdur etmeden bir çözüm yolu bulmak temel amacımız. Şimdi bize düşen şey bir an önce 170 dönümlük arazi üzerinde vilayetin nasıl oturacağı, belediyemizin nasıl konuşlanacağı, Cumhuriyet Meydanı’nın alacağı şekil ve daha sonra gelişecek olan prestij caddesi üzerinde yer alabilecek neler varsa onlar, kaç tane buraya doğru bir mantık içerisinde ticaret ve konut yerleştirebilirsek bunları planlamak ve sonra da vatandaş görüşmelerinin başlayacağı bir ortamın başlamasına zemin hazırlamak. İnşallah biz, ‘Bismillah’ deyip işe başlayacağız, bir proje geliştireceğiz. Yol haritamızı belirledik, güzergahımız belli, şimdi bir an önce işe başlamak önemli. Artık konuşulacak başka bir şey yok. Senelerce konuşarak bu işin sonu gelmez, eyleme geçmek lazım o da projeyle olur, biz projeye başlayacağız yakında inşallah”

    “Örnek bir mahalle konseptinde hazırlamamız lazım”

    Çalışmalara ilişkin hazırda bekleyen çok sayıda belge ve doküman olduğunu da dile getiren Bakan Özhaseki, artık sıranın bir an önce harekete geçmek olduğunu söyledi. Özhaseki, “Herhangi bir tereddüdümüzün olduğu bir alan olursa onu yeniden yaparız ama uygulama etaplayarak olacak, planı bütüncül yapacağız. Sonra içerisinde en risk taşıyan yerlerden başlayarak burada bir çalışmaya geçeceğiz. Rezerv alanı içerisinde de örnek bir mahalle konseptinde konutlar hazırlamamız lazım ki en çok riske sahip vatandaşa ‘isterseniz bir alternatif olarak buyurun’ diyebilelim. Bu alternatifi vatandaşa bizim sunmamız lazım, o çalışmaları da hep birlikte yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.