DOLAR 32,573
EURO 35,0262
ALTIN 2435,61
BIST 9770,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Balkonda vakit geçirmek isteyenler cam balkon taleplerini artırdı!

    Balkonda vakit geçirmek isteyenler cam balkon taleplerini artırdı!
    20.04.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs sebebiyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümlere başvuruyor. Armut.com verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlar oluyor.

    Türkiye’deki online hizmet platformlarının en büyüğü Armut.com, cam balkon taleplerinde 1-19 Nisan tarihleri arasında önceki döneme kıyasla %92 artış olduğunu gözlemledi. Koronavirüs sebebiyle evlere kapananların vakit geçirmek için cam balkon hizmetlerine ilgi gösterdiği görülüyor.

    Kullanıcılar farklı tipte balkonlar tercih ediyor

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında yetkililer ve uzmanlar evde kalmayı önerirken, evde geçirilen zaman dahilinde ev ile ilgili verilen kararlar da artış gösteriyor.

    En çok talep edilen cam balkon tipi L balkonlara uygun olan 2 cepheli sistem oluyor. 2 cepheli sistemi takip eden bir diğer talep yoğunluğu da tek cepheli gömme balkonlara oluyor. Kullanıcılar en çok katlanır tipte cam balkonları tercih ederken, koyu cam balkonlar da en çok ilgi gösterilenler arasında.

    Talep yoğunluğu İstanbul’da

    Mart sonu ile Nisan başı talep verileri karşılaştırıldığında cam balkon yaptırmak isteyenlerin çoğunluğunun İstanbul’da olduğu gözlemlenirken, İstanbul’u takip eden illerin ise Ankara, İzmir ve Bursa olduğu görülüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.