DOLAR 32,3287
EURO 35,0757
ALTIN 2297,002
BIST 8988,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bankaların güncel avantajlı konut kredisi kampanyaları

    Bankaların güncel avantajlı konut kredisi kampanyaları
    07.05.2019
    A+
    A-

    Konut kredisi faiz oranları yükselse de bankalar halen cazip avantajlarla konut kredisi fırsatları sunuyor. Güncel olarak 7 Banka %0.98 konut kredisi faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

    Bankaların konut kredisi faiz oranları hızla yükselse de kampanyalar kapsamında uygulanan %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullanımı devam ediyor. Güncel olarak 7 banka tarafında 9 farklı konut kredisi ürünü için bankalar %0.98 faiz oranı kullandırıyor.

    Bankalar tabela konut kredisi faiz oranlarının yanında kampanyalı konut kredisi ürünleri ve konut sektörüyle gerçekleştirilen anlaşmalar kapsamında birçok avantajlı konut kredisi seçeneği sunuyor.

    Bankaların ortalama konut kredisi faiz oranları %2.04 oranında. En uygun tabela konut kredisi faiz oranı %1.45 seviyesinde. En düşük konut kredisi faiz oranının yıllık maliyet oranı %19’a, %0.98 faiz oranlı konut kredisinin yıllık maliyet oranı ise %12’ye denk geliyor. Durum böyle olunca %0.98 faiz oranı sunan kampanyalar oldukça dikkat çekiyor.

    Banka Mülkü Konut Kredisi Kampanyası

    Bankalar ödenmeyen borçlar dolayısı ile kendisine geçen konut artması ile bu konutlar için avantajlı konut kredisi ürünleri oluşturmaya başladılar. Bankalar kendi mülkü konut satışlarında %0.98 faiz indirimi uyguluyor. Ayrıca konutun ekspertiz değeri ihaleye çıkmadan tespit edildiği için konut kredisi kullanımında da yaklaşık 1.500 TL’lik söz konusu masraftan muaf tutuyorlar.

    Kampanyayı ilk uygulayan VakıfBank’ın güncel olarak satışta olan 2000’in üzerinde konut ve 850’nin üzerinde iş yeri bulunuyor. VakıfBank kampanyadaki konutlar için birde satış fiyatı üzerinden %20 indirim sağlıyor.

    Kampanyayı uygulayan bir diğer banka HalkBank’ta elindeki konutların satışında %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

    Aynı kampanya kapsamında Türkiye Finans Katılım Bankası da kendi mülkü konutların satışında %0.99 kar payı oranıyla konut finansmanı kullandırıyor.

    Firma Katkı Paylı Konut Kredisi Kampanyası

    Bir diğer %0.98 faizli konut kredisi kampanyası ise bankaların kredi müşterisi gayrimenkul firmaları ile anlaşmaları kapsamında uygulanan %0.98 faiz oranlı konut kredisi kampanyası. Geçen yılın son haftalarında ilk olarak Ziraat Bankası’nın anlaşması ile başlayan kampanya 10 yıl vade ve 500.000 TL’ ye kadar kullanımlarda başlasa da güncel kredi üst limiti bazı bankalarda artarak 1.200.000 TL ve 750.000 TL’ ye kadar çıktı.

    Anlaşma kapsamında konut üreticisinin katkısı ile faiz farkı desteklenerek tüketiciye banka tarafından %0.98 faiz oranlı konut kredisi kullandırılıyor. Kampanya uygulanmaya başladığında sadece yüksek fiyatlı markalı konut projelerinde ve büyük şehirlerde geçerli olsa da ilerleyen süreçte gelişerek yurdun hemen her ilindeki küçük müteahhitlerin konut projelerini kampanyaya dahil ederek konut sayısını arttırdı. Kampanya şu an  yurt genelinde hemen her şehirde binlerce projeyi kapsıyor.

    Projeyi güncel olarak Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank, İş Bankası, Kuveyt Türk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım bankaları kredi müşterisi firmaların anlaşmalı konut projelerinde %0.98 faizli konut kredisi kullandırmaya devam ediyor.

    Konut Kredisi Hesaplama

    KrediPazari. com’un hesaplama motoruna göre %0.98 faiz oranı üzerinden 250.000 tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 5.500 TL, 10 yıl vadede ise 3.500 TL’ ye denk geliyor. 5 yıl vadeli konut kredisinin geri ödemesi 331.000 TL olurken, 10 yıl vadeli kredinin geri ödeme miktarı 426.000 TL’ ye karşılık geliyor.

    Faizden Oluşan Kar Ne Kadar?

    En düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan %1.45 oranı üzerinden aynı koşullarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde 5 yıl vadeli kredinin aylık ödemeleri yaklaşık 6.200 TL, toplam ödemesi 376.000 TL’ ye ye denk geliyor. Kredinin 10 yıl vadeli aylık taksitleri ise 4.400 TL, toplam geri ödemesi de 529.000 TL’ye karşılık geliyor.

    İki faiz oranı üzerinden yapılan ödemeler karşılaştırıldığında %0.98 faiz oranlı kredi için aynı tutarda konut kredisine 5 yıl vadede ayda 700 TL, 10 yıl vadede ayda 900 TL daha az ödeniyor.  Toplam geri ödemede ise 5 yılda 45.000 TL, 10 yıl vadede 103.000 TL daha az ödeniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.