DOLAR 32,5609
EURO 34,8946
ALTIN 2427,964
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Banyolarınızda ‘yuvarlak hatlı tasarımlar’ için yer açın

    Banyolarınızda ‘yuvarlak hatlı tasarımlar’ için yer açın
    09.10.2017
    A+
    A-
    Günümüzde banyolar tasarımlarıyla göz dolduran yaşam alanlarına dönüştü. Klasikten minimaliste, eklektikten endüstriyele kadar pek çok farklı tarzda banyo bulmak mümkün. Banyo dekorasyonundaki son trendlerden biri de yuvarlak hatlar. İtalyan ISVEA’nın yaratıcılıkta sınırları zorlayan yuvarlak formlu tasarımları banyolarında fark yaratmak isteyenler için birbirinden özel seçenekler sunuyor.
     Banyolarda hızla değişen dekorasyon anlayışı bu alanlar için heyecan uyandıracak birbirinden farklı tasarımları da beraberinde getiriyor. Özellikle yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken tasarımlar kullanıcıların son favorisi. Bu tasarımlar şık görünümlerinin yanı sıra banyolarda güvenli bir kullanım da sağlıyor.
     Yuvarlak hatlı tasarımlar banyolara pozitif enerji getiriyor
     Beynimiz bir cismi algılarken, işlevinin yanı sıra, renginden ve şeklinden de duygusal olarak etkileniyor. Yapılan araştırmalara göre yuvarlak hatlı nesneler her zaman daha iyimser ve güven verici bir duygu durumu oluşturuyorlar. Yuvarlak şekillerin duygu durumumuzu pozitif bir şekilde etkilemesi birçok tasarımcı için ilham kaynağı oldu. Günümüz banyoları için tasarlanmış yuvarlak hatlı lavabolar buna en iyi örnek.
     Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken İtalyan ISVEA’nın Lunna serisinde bulunan lavabo ve klozet küre formunda dizayn edildi. ColorIsvea, Cappitone ve Azur serilerinde yer alan yuvarlak formlu lavabolar ise modern görünümleriyle birlikte sıra dışı bir banyo hayal edenler için özel olarak tasarlandı.

     Lavabo ve klozetler kadar banyo dolaplarındaki yuvarlak hatlı formlar da banyo dekorasyonundaki yerini almış durumda. Bu tasarımların en önemli özelliği banyolarda oluşabilecek kaza riskini en aza indirgemesi ve güvenli bir kullanım sağlaması. Diğer bir yandan aksesuarlar ve özellikle aynalardaki sivri ve keskin hatlar da artık yok denecek kadar az. Çünkü yuvarlak hatlara sahip aynalar banyonuzun daha derinlikli bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.