DOLAR 32,379
EURO 35,0358
ALTIN 2326,799
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Barış Aydın: Lobi olmadan marka kent olamayız

    06.05.2017
    A+
    A-

    Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı İşadamı Barış Aydın, Başkent Ankara’nın “markalaşma” sürecinin hayata geçirilebilmesi için etkin “lobi” faaliyetinde bulunulmasını önerdi.

    Ankara’da çok sayıda sivil toplum kuruluşunda başkanlık ve yöneticilik yapan İşadamı Barış Aydın yaptığı açıklamada Ankara’nın özellikle bilişim, yazılım, savunma sanayii, yan sanayi, tıbbi malzeme, inşaat gibi sektörlerde son yıllarda atak üzerine atak yapmasına karşın bir yandan kendini ifade edememesi, diğer yandan da birlikte hareket kabiliyetinin olmaması nedeniyle markalaşamadığına dikkat çekti. Aydın, Anadolu’da büyükşehirler hızla markalaşırken Ankara’nın bu konuda geride kaldığına dikkat çekerek, “Kısır çekişmeler, sadece günü kurtaracak boş süslü laflar hiçbirimize katkı sağlamaz. Tüm Ankara sevdalılarını ortak duygu ile hareket ederek etkin lobi faaliyetlerinde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

    Gelişmiş ülkelerde başarının önce firmaların, ardından kentlerin, daha sonra da ülkelerin markalaşmasından geçtiğine işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

    “İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük kenti, daha da önemlisi Başkentiyiz. Ben bu kentteki tüm işadamlarının özveri ile çalıştığını, kentin potansiyelini çok iyi değerlendirdiğini ve ufkunun da geniş olduğunu belki herkesten daha iyi biliyorum. Ancak gel gelelim ihracatta halen Bursa, Kocaeli, İzmir gibi kentlerin gerisindeyiz ve rakiplerimiz Gaziantep, Konya gibi iller. Başkent’le özdeşleşen ürün, sektör ne yazık ki yok. Bu konuda başarılı olamaz; kentin adını sanayisi, kültürü ile sürekli gündemde tutamasak bir süre sonra daha da gerilerde kaldığımızı görürüz.”

    Kendisinin BA Grup, Barışkent firmaları ile gayrimenkul geliştirmede Başkent’in hemen her noktasına katkı sağlamanın gururunu yaşadığını, çok sayıda sonuç getirici etkinlikle lobi çalışmalarına katkıda bulunmanın onurunu yaşadığını ifade eden Aydın, “Ancak, bu birkaç Ankara sevdalısı ile olacak iş değil. Gelin çocuklarımızı, torunlarımızı da düşünelim ve bu kenti hak ettiği yere getirelim, kentimizin değerini katlayalım. Lobi olmadan marka kent olamayız, marka kent olamazsak yarınlarda bu günümüzü ararız” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.