DOLAR 32,5264
EURO 34,8745
ALTIN 2486,269
BIST 9541,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başak Cankeş, Bashaques markasını Alaçatı’dan sonra NISANTASCHI mağazasına taşıdı

    Başak Cankeş, Bashaques markasını Alaçatı’dan sonra NISANTASCHI mağazasına taşıdı
    15.09.2018
    A+
    A-

    Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2019 sezonu kapsamında tasarımcı Başak Cankeş, Retrospective Room konseptiyle Bashaques’ markasını Alaçatı’dan sonra NISANTASCHI mağazasına taşıdı. Etkinliğe katılan isimler arasında Bennu Gerede, Boran Kuzum, Levent Erden, Miro Gerede Erkaya, Ömer Seval ve Tamer Yılmaz gibi isimler de yer alıyordu.

    Giyilebilir Sanat Deneyimi konseptiyle adından söz ettiren Başak Cankeş, beş yıldır Alaçatı’da bulunan BASHAQUES’ mağazasının ardından tasarımlarını bu kez İstanbul’daki ikinci mağazası NISANTASCHI’na taşıyor. Bu ikinci mağazanın açılışı ise, MBFWI kapsamında 14 Eylül Cuma akşamı Retrospective Room isimli bir sunumla gerçekleşti. Sunumda sanat eserleriyle kombine edilen BASHAQUES’ etiketli giyilebilir sanat ürünleri tıpkı bir galerideymiş gibi farklılaşan sunumu sayesinde misafirlere farklı bir deneyim yaşattı.

    Başak Cankeş’in bugüne kadar ürettiği tüm eser ve koleksiyonların retrospektif bir sergi olarak sunulduğu mağazada ziyaretçiler, geçtiğimiz sezonlarda Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleşen Aşk Cenazesi, Balerin’in

    Sıraltındaki Hayali, Gala’nın Hareme Girişi gibi unutulmaz şovları da ekranlarda izleme imkanı buldu. Cankeş’in her sezon ilgi uyandıran özgün desenleri ve onların tasarım aşamasının yeniden canlandırdığı masa alanının yanı sıra, kendi ses kaydı ile anlatımı da mağaza konseptinin tamamlayıcı unsurlarındandı.

    Tasarımcının Kasım ayında gerçekleştireceği “The Truth” isimli şovundan önce, sezonsuz olarak tasarladığı koleksiyonun ön izlemesi de yine Retrospective Room isimli bu etkinlikte gerçekleşti. Gecenin sürprizi ise Cankeş’in ilk iki sezon koleksiyonlarında iş birliği yaptığı değerli dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun, misafirlerin önünde Cankeş’in yeni koleksiyonu için tek bir parça dokuyarak son kıyafeti tamamlaması oldu. Misina ipliklerine deri dokuma yapan Neziroğlu ‘The Truth’ koleksiyonu için çalışan 4 sanatçıdan biri oldu. Koleksiyon için Zeynep Dilara Aksoy’un yönetmenliğinde çekilen belgesel ise Kasım ayında gerçekleşecek performanstan sonra gösterime girecek.

    Büyük prodüksiyonlu bir sanat performansı olacak olan ‘The Truth’, JAB ve SAYDAM Tekstil’in kumaş sponsorluğunda hayata geçiyor. Tamamında deri detaylarını kullanılan ve Fırat Neziroğlu dışında yine deri sanatçıları Afshin Zardin, Cihan Kaymaz, Murat Ateş’in de emek verdiği koleksiyondan hareketle hazırlanan sanat eserleri de yine mağazada yerini aldı. Tüm bu eserlerin deri sponsorluğunu ise Sepiciler Deri üstlendi.

    Bashaques’ @ NISANTASCHI mağazasının küratörlüğünü ise Simge Burhanoğlu üstlendi.

    Özgün tasarımcılara, sahibi olduğu NISANTASCHI mağazalarında kendilerini ifade etme şansı tanıyan Ömer Seval, bu iş birliğini önce Türkiye sonra yurtdışı platformlarına taşıyacak olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.