DOLAR 32,5121
EURO 34,939
ALTIN 2436,641
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 arttı

    Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 arttı
    26.02.2018
    A+
    A-

    Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com‘un verilerine göre son 5 yılda konut fiyatları %44 artan Başakşehir‘de ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 3.175 TL, konut fiyatı 422.000 TL, kira 1.467 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

     Endeksa. com Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, hızla değerlenen Başakşehir konum olarak İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları nedeniyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Başakşehir‘de Olimpiyat Stadı ve Olimpiyat Stadı’na komşu dev Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırım projelerinin de yer aldığını belirten Öğüt, ilçede Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projelerin de hız kazandığını söyledi.

    Kanal İstanbul‘la daha da değerlenecek

    Kanal İstanbul projesi güzergahının netleşmesiyle Başakşehir‘in daha da önem kazandığını vurgulayan Öğüt, Kanal İstanbul nedeniyle ilçede en fazla değer artışı görülecek bölgelerin Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri olacağını kaydetti. Öğüt, Endeksa. com’un güncel verilerine göre son 5 yılda konut fiyatlarının %44 arttığı Başakşehir’de ortalama konut metrekare satış fiyatının 3.175 TL, ortalama konut fiyatının 422.000 TL, ortalama kiranın 1.467 TL, konut yatırımının geri dönüş süresinin ise 24 yıl olduğunu belirtti.

    Bölgede genellikle yüksek katlı, blok nizamlı ve site tarzı yapılaşmanın dikkat çektiğini söyleyen Öğüt, ağırlıklı olarak toplu konutlarla gelişimini sürdüren ilçede farklı tip ve tarzlarda konut sitelerinin yer aldığını da ifade etti.

    Ulaşım projeleri değer artışında etkili

    Ulaşım projelerinin ilçenin değer kazanmasında en büyük rolü oynadığını kaydeden Öğüt, şu bilgileri verdi: “Başakşehir’de Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosuyla birlikte bölgede yeni projeler ivme kazandı. Bu dinamiğin etkisiyle başta Kiptaş ve TOKİ konutları olmak üzere yeni projeler yoğun ilgi görüyor. Bölgede markalı konutlar öne çıkıyor ve sosyal donatılara özel bir önem veriliyor. Bu yıl tamamlanması planlanan Başakşehir-Kayaşehir-Olimpiyat tramvay hattı ve 2019 açılması planlanan Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı raylı sistemi entegre olduğunda 3. havalimanına ulaşım çok kolaylaşacak. Gerek havalimanına ulaşım gerekse 3. köprü bağlantı yoluna yakınlığıyla önem kazanan Başakşehir‘de önümüzdeki dönemlerde de ciddi artışlar olacağını öngörüyoruz.“

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.