DOLAR 32,5044
EURO 34,9547
ALTIN 2430,836
BIST 9803,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkan Yıldız vatandaşlarla birlikte Haliç’te kulaç attı

    Başkan Yıldız vatandaşlarla birlikte Haliç’te kulaç attı
    23.09.2019
    A+
    A-

    Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlarla birlikte Haliç’te kulaç attı.

    Beyoğlu Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, aralarında milli sporcuların da bulunduğu vatandaşlarla birlikte önce Sütlüce’den Hasköy Sahil’e yürüdü. Başkan Yıldız daha sonra vatandaşlarla birlikte Haliç’te kulaç attı. Hasköy Sahil’den başlayan yüzme etkinliği Balat Sahil’de sona erdi. Yoğun ilgi gören etkinliğe Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonu Beytullah Eroğlu da katıldı.

    HALİÇ’TE YÜZÜLEBİLECEĞİNİ DÜNYA’YA GÖSTEREBİLMEK İÇİN BEN DE YÜZECEĞİM

    Haliç’in yüzülebilecek kadar temiz olduğuna dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Burada tarihi bir anı yaşayacağız. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a dünyanın incisi kabul edilen boğazın yanında ‘Golden Horn’ diye bilinen Altın Boynuz Haliç’i yüzülebilir bir şekilde bu ülkenin çocuklarına emanet olarak bıraktı. Biz de Avrupa Hareketlilik Günü’nde hep birlikte, Beyoğlu Belediye Başkanı olarak bu hareketlilik gününü kutlamak, hem Beyoğlu harekete hazır anlamında bir sloganı kullanmak, hem de Haliç’te yüzülebileceğini bütün İstanbul’a, Türkiye’ye ve Dünya’ya gösterebilmek için ben de yüzeceğim” dedi.

    VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

    Etkinliğe katılan Sait Çalışkan etkinliği çok beğendiklerini belirterek, “Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik yer aldık. İyiydi. Hava soğuktu ama suya atladıktan sonra ısınmaya başladık. Uzun mesafe olduğu için yorucu oldu. Hava değişikliği oldu bizim için, çok katılım oldu” ifadelerini kullandı.

    Etkinliğin devamlılığını isteyen Ertuğrul Kulak ise, “Çok güzeldi, değişik bir faaliyet oldu. Haliç’in ne kadar temiz olduğunu gördük. Eğlenceliydi, spor yaptık. Bunun devamlılığı çok iyi olur bizim için” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.