DOLAR 32,3341
EURO 35,1781
ALTIN 2247,174
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkanı Ali Dumankaya: Konut sektörü kentsel dönüşüm yasasını bekliyor

    Başkanı Ali Dumankaya: Konut sektörü kentsel dönüşüm yasasını bekliyor
    22.01.2018
    A+
    A-

    Hayata geçirdiği yenilikçi projelerle gayrimenkul sektöründe birçok uygulamaya öncülük eden  DKY, sektördeki ilk 5 yılında 109 bin metrekare alanda 2500 bağımsız bölümün dönüşümünü planlayarak ,  7 farklı projesi ile 2,3 milyar TL’lik yatırım yaptı. DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

    Ali Dumankaya, hükümetin 6306 sayılı yasa ile kentsel dönüşümün önünü açtığını ancak sektörün hedeflerine koşarak devam etmesi için daha fazla çabaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ali Dumankaya, “Deprem gerçeği ile karşı karşıya olan bir ülke olmamıza rağmen bugüne kadar ancak 550 bin konutu dönüştürebildik. Kentsel dönüşüm projeleri ile yıllık bazda 100 bin adet konut yenileniyor; ancak asıl hedef, 200 bini İstanbul’da olmak üzere 500 bin konut. Sektörün bu hedefe ulaşabilmesi için yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde hali hazırdaki 100 bin konut dönüşümüne ulaşmak dahi zor olabilir. Kentsel dönüşüm çok uzun soluklu ve zor bir süreç, bu nedenle daha hızlı hareket edilmesi lazım. Dönüşümün 5 katına çıkması ile ülke ekonomisine her yıl %1,2 ilave büyüme katkı sağlanacak. Hükümetimizin kentsel dönüşümdeki mevcut sorunları aşmak ve süreci hızlandırmak için üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’nin Ocak ayı içerisinde yürürlüğe girmesini bekliyoruz” dedi.

    Kentsel dönüşüm projelerine finansman desteği

    15 maddeden oluşacak yeni kentsel dönüşüm yasası ile öncelikli olarak yaşanan finansman sıkıntısına destek sağlanmasını beklediklerini ifade eden Ali Dumankaya, tasarı kapsamında kamu kuruluşları ve İller Bankası aracılığı ile sıfır faizli kredilendirme için çeşitli çalışmaların olduğunu açıkladı. Birçok fon ile dönüşümün arka planını oluşturarak tabanın genişletilmesi konusunda hem fikir olunduğunun altını çizen Ali Dumankaya, sadece devlet tarafında değil Avrupa Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası’ndan oluşturulabilecek kredilerin de devreye girmesinin çarpan etkisi yapacağını ifade etti.

    Harç muafiyet oranı arttırılarak aşağı düşürülmeli

    Ali Dumankaya, 2015 yılından itibaren ödenmeye başlayan harçlarda yeniden düzenlemeye gidildiğini ve harç muafiyet oranının arttırılarak, harç bedellerinin aşağı düşürüleceği yönünde hükümetin bilgilendirme yaptığını vurguladı.

    Herkese kira desteği

    Yeni yasada kira yardımlarında ikamet şartının kaldırılarak, herkesin devletin vereceği kira yardımından faydalanabilmesi adına çalışıldığını anlatan Ali Dumankaya, bu değişikliğin kentsel dönüşüme uzak duran firmalara teşvik niteliğinde olduğunun altını çizdi.

    Dönüşümde süreçler hızlanmalı

    Ali Dumankaya dönüşümde çok daha hızlı sonuçlar alabilmeleri adına, birçok iyileştirilmenin yapılmasını beklediklerini söyledi. Ali Dumankaya, “Kentsel dönüşümde çoğunluğun sağlandığı son ana kadar maliklerin kendi aralarında yaşadıkları fikir ayrılıkları zaman zaman resmi süreçlerin ilerleyişini  baltalayabiliyor. Maliklere iletilen  tebligatların ulaşması ve maliklerin de tebligatlardaki yönlendirmelere uygun davranması sürecin hızlanması açısından büyük önem taşıyor . Bu sebeple, e-tebligat modelinin gelmesini bekliyoruz. Bu sayede tebligata bağlı süreç  daha hızlı şekilde çözülecek. Aynı zamanda askı sürelerinin de yeni yasa ile kısalmasını öngörüyoruz. Kamu idareleri daha etkin olacak.  Hem vatandaşla olan sürecin yönetiminde hem de işin arka planında yer alan finansman ve koordinasyon noktasında daha fazla iş birliği olacak. Bürokratik süreçlerde de yapılacaklar belli. Özel sektörün esnekliği ve pratikliği kaybedilmeden, sonradan müdahil olunmak zorunda kalınan aşamaya gelmeden işlerin daha seri yürütüleceği modeller oluşması açısından çalışıyor.

    Tereke davalarında hisselerin küçük miktarlara bölünmesi ile muhatap sayısının artması gibi durumlarda sürecin devam edebilmesi ve zaman kaybını önlenmesi adına, anlaşılan hakkın baki kalması ve sürecin durdurulmaması yönünde iyileştirilmeye gidilmesini bekliyoruz” dedi.

    Alan bazlı dönüşümlere destekte öncelik

    Master plan çerçevesinde alan bazlı dönüşüm projelerine teşviklerin olacağını ve yeni yasada yer alacak değişikliklerde öncelik tanınacağını düşünen Ali Dumankaya, ‘Parsel bazlı dönüşümler yerine alan bazlı,  kente değer katacak ve yaşanabilir alan kazandıracak projelere daha fazla destek sağlanacağını düşünüyorum. Yerli malzeme kullanımının da teşvik edilmesi gündemde. Projelerde yerli malzeme kullanacağını taahhüt eden firmaların desteklenmesine öncelik verilmesi bekleniyor. Kentsel dönüşüm maliyetlerinin artması sebebiyle, konut fiyatlarının mevcut durumunu koruduğu bu dönemde, daha kompakt,  kullanışa dönük ve kaliteli yerli imal ürünlerin kullanıldığı projelerin hayata geçirileceğini ve bu sayede her müşteri segmenti tarafından daha ulaşılabilir fiyatların sağlanacağını öngörüyoruz” dedi.

    ‘Kaybedilen her zaman milli servetten kayıp demek’

    Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm için yeni bir dönem başladığını söyleyen Ali Dumankaya,  ‘Kentsel dönüşümün getirdiği yaşanmışlıklarla hiçbir şey eskisi gibi ilerlemeyecek. Kamu,  sahada yaşanan tüm olumsuzlukları bertaraf etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Malikler açısında her şey netleşmiş olacak. Konut geliştiricilerine özellikle her konuda çok fazla agresif olmamalarını ve gereksiz maliyet artışına girmeden hareket etmelerini tavsiye ediyorum.

    Kentsel dönüşüm süreçlerinden edindiğimiz geçmiş tecrübeler doğrultusunda,  önümüzdeki dönemde zaman ve emek kaybını önlemek, firmalar açısından fazla maliyeti, malikler açısından da belirsizlikleri engellemek  amacıyla,  şirket olarak kesin anlaştığımız kişilere dahi bizden bir bilgilendirme gelmeden evlerinden çıkmamalarını özellikle önereceğiz.   Belediyenin ön onayı, yıkım ve ruhsat süreçleri peş peşe ve en kısa sürelerde ilerlemeli. Kaybedilen her zaman milli servetten kayıp demek.  Yeni dönem pazarlama süreçlerimiz dahi farklı olacak. DKY olarak, kentsel dönüşümde attığımız hızlı ve emin adımlarla ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

    Tapu Harçları:

    Maliye Bakanlığı’nın tapu harçları ile ilgili çalışması olduğunu bildiklerini söyleyen Ali Dumankaya,  ‘SPK onaylı expertiz firmalarının yapacağı değerlemeye göre yapılacak tapu devirlerinde harç oranının yüzde 4 yerine en fazla yüzde 1 olması, rayiç değer üzerinden yapılacak tapu devirlerinde ise en az yüzde 4 olması ile birlikte kayıtdışının da önlenebileceğini düşünüyorum.’

     

    Projeler Hakkında:

    DKY Kartal projesi sektöre ‘1.5 salon’ kavramını getirdi

    Anadolu Yakası’nın yeni yatırım, yaşam ve iş merkezi olan Kartal’da,  bölgenin sembollerinden biri haline gelmeye aday olan DKY Kartal sektöre, 1 yerine ‘1,5 salon’ kavramı getirdi. 7 dönümlük dev yaşam alanına inşa edilmiş tüm dairelerde salon ve mutfaktan girişi bulunan  balkonlar bulunuyor. Kayar katlanır camlarla kapatılan bu balkon alanları dairelere ek yaşam alanları kattığı için projedeki daireler +1,5 konseptli daireler olarak adlandırılıyor. Kartal’ın en kolay ulaşım sağlanan noktasında yer alan DKY Kartal zemin kattan en üst kata kadar tüm dairelerinde Adalar manzarası sunacak şekilde tasarladı.

    DKY Business Kartal her açıdan “Business class”

    Kartal’ın iş merkezi olmaya aday DKY Business Kartal, DKY Kartal’ın ofis bloğu olarak yükseliyor. Ayrıcalıklı lobisi, nefes kesen adalar ve deniz manzarasına bakan konforlu ofisleri, tam donanımlı toplantı odaları, lounge ve teras katında bulunan panoramik görüş sunan Roof’u, yemek salonu, restoranı ve kafeteryaları ile bir iş merkezinden çok daha fazlasını sunuyor. Yanında bulunan metro ile kolay bir ulaşım imkanı sağlayan ve 2019’de teslim edilmesi planlanan DKY Business Kartal,  kara, deniz ve hava ulaşımının tam ortasında yer alıyor.

    DKY Sahil Kartal’ın en değerli lokasyonu

    Kartal’ın en değerli lokasyonunda başlayan DKY Sahil,   12 km’lik sahil yolunda denize sıfır konumda yer alıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yükselen ve kesilmeyen Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasıyla nefes kesen proje , bölgenin değerini daha da yükseltiyor.

    Projede 2+1.5 daireden 4+1.5’e kadar 10 ayrı tipte 138 daire bulunuyor. 5 bin metrekare alanda yapılacak olan ve 2019 yılında tamamlanması  planlanan DKY Sahil projesinde +1,5 konspetli dairelerin yanı sıra yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve yüzme havuzu da yer alıyor.

    ‘DKY Ada’ adaların huzurunu getiriyor

    Kartal’ın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan DKY ADA projesi, adını sahip olduğu muhteşem adalar manzarasından ve adaların huzurunu hissettiren yaşam konseptinden alıyor.  DKY ADA 19 dönümlük arazi üzerinde hayata geçen ve toplam 4 blok ile 791 aileye ev sahipliği yapacak bir yaşam projesidir. DKY ADA +1,5 konseptinde planlanan geniş ve kullanışlı 2+1,5 ve 3+1,5 daireleri, uçsuz bucaksız yeşil alanları, zengin sosyal ve sportif olanakları, çocuklara özel aktivite alanlanları ve kreşiyle aileler için tasarlanan, bir ailenin tüm bireylerinin ihtiyaç duyacağı tüm standartları sağlayan özel bir proje.

    Şehri geliştiren ve dönüştüren bir proje olan DKY ADA toplu konut yaşamından daha fazlasını arayanlara daha huzurlu, daha sportif, daha mutlu,herkesin dilediğince özgürleşebileceği doğayla iç içe olacağı, stressiz ve  tam anlamıyla bir ada yaşamı  sunuyor. DKY ADA sahip olduğu adalar manzarasına ek olarak projenin %70’ini oluşturan peyzaj ajanları ile  farklılaşarak şehrin ortasında bir vaha sunuyor.

     

    Lokum Evler’de teslimler devam ediyor

    DKY İnşaat ve Metropolist Yapı ortaklığıyla hayat bulan Lokum Evler, Tuzla’da yükseliyor. Teslimlerin Haziran 2017’de başladığı Lokum Evler, satışına başlandığı tarihten itibaren yüzde 90’a varan oranda prim yaparak değerini katlamaya devam ediyor.

    Doğa ile iç içe yükselen, mahalle kültürünü yaşatan ve aile hayatına uygun daireleriyle ev sahiplerinin beğenisini kazanan Lokum Evler, 15 ila 19 katlı 7 blokta 742 adet konut ve 8 ticari alandan oluşuyor. Optimum kullanım alanlarıyla 65 ila 154 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 2+1,5, 3+1 ve 3+1,5 konut tiplerinin yer aldığı projede, yeni bir yaşama adım atmak isteyenler için 2+1,5 ve 3+1,5 dairelerin satışına devam ediliyor.

     

    DKY On ile Şehrin Kalbinde Prestijli Yaşam

    Şehrin kalbinde yer alan Kağıthane’de, 200 milyon TL’lik yatırım değeri ile hayata geçen DKY On, “Hayata Açık”  tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Paylaşım, sosyallik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir araya getirerek geliştirilen proje, 57 ila 86 metrekare arasında değişen 1+1,5 ve 2+1,5 tipinde 205 konut, ticari alan ve home ofislerden oluşuyor. Toplam inşaat alanı 38 bin metrekare olan projede 4 bin 750 metrekare home ofis ve bin 450 metrekare ticari alan bulunuyor. Ayrıca DKY ON’ da, daireler katlanabilir duvarlar, gizlenebilen yüzeyler ve yeniden işlevlendirilebilir alanlarla farklı ihtiyaçlara yönelik düzenleme olanağına sahip. DKY, ekopratik ödeme sistemine ek olarak %15’e varan indirim avantajı sunuyor.

    DKY PROJE KÜNYELERİ

     

    Aşağıda paylaşılan proje bilgileri satışa açık konutlar için geçerli olup, liste fiyatları paylaşılmıştır.  Peşin alımlarda %15 indirim geçerlidir. Ekopratik ödeme sistemi ile DKY finasmanından yararlanarak kişiye özel esnek ödeme planları oluşturulmaktadır. Ayrıntılı bilgi için satış ofislerine başvurulabilir ya da 444 9 359 nolu çağrı merkezi ile irtibata geçilebilir.

     

    DKY Sahil Kartal

     

    Proje Tipi: Konut

    Konut Sayısı: 138

    Konut Tipleri: 2+1          2+1 L     2+1 T     2+1,5     3+1        3+1 B     3+1 L     3+1 T-Tip1           3+1 T-Tip2 3+1,5              4+1 L     4+1 T                Ticari Alan

    Brüt m2: min 100-max 328

    Metrekare Alanı:

     

    *Satışa açık konut bilgileri paylaşılmıştır.

    *Liste Fiyatlarıdır, peşin alımlarda %15 indirim.

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    2+1,5100100
    3+1,5166166

     

    Teslim Tarihi: Haziran 2020

    Metrekare Fiyatı: 10.000’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

     

     

    Daire TipiMin. Liste Satış FiyatıMax. Liste Satış Fiyatı
    2+1,51.007.0001.007.000
    3+1,51.556.2501.635.500

     

    DKY Kartal

    Proje Tipi: Konut+Dükkan

    Konut Sayısı: 344 Konut +  1 Dükkan + 1 Metro Cash&Carry

    Konut Tipleri:  2+1          3+1        4+1        5+1        6+1     Ticari Alan

    Brüt m2: min 98- max 318

    Metrekare Alanı:

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    2+198124
    3+1159159
    4+1200200

     

    Teslim Tarihi: Haziran 2019

    Metrekare Fiyatı: 7.397’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

    Daire TipiMin. Liste Satış FiyatıMax. Liste Satış Fiyatı
    2+1725.0001.199.250
    3+11.387.0001.389.250
    4+11.633.2501.633.250

     

     

     Lokum Evler

     

    Proje Tipi: Konut+Dükkan

    Konut Sayısı: 742 Konut + 8 dükkan

    Konut Tipleri:  1+1 TİP-3              1+1 TİP-7             1+1 TİP-7A          2+1 TİP-1             2+1 TİP-2             2+1 TİP-3             2+1 TİP-4                2+1 TİP-5             2+1 TİP-6             2+1 TİP-6A          3+1 TİP-1             3+1 TİP-2             3+1 TİP-3             Ticari

    Brüt m2: min 65- max 154

     

    Metrekare Alanı:

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    2+1109126
    3+1142154

     

     

    Teslim Tarihi: Teslimler Haziran 2017 tarihinde başladı.

    Parsel 1 ; Ocak-Şubat 2018

    Parsel 3 ; Haziran 2018

    Parsel 22; Eylül 2018

    Metrekare Fiyatı: 3.961’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

     

     

    Daire TipiMin. Liste Satış FiyatıMax. Liste Satış Fiyatı
    2+1431.750514.500
    3+1510.750605.250

     

      DKY On Kağıthane

     

    Proje Tipi: Konut+Ofis+Dükkan

    Konut Sayısı: 205 Konut +21 Home Ofis + 10 Ticari Alan

    Konut Tipleri:  1+1 A      1+1 B     1+1 C     1+1 D    1+1 E     2+1 A    2+1 B     2+1 C     Club On               Dükkan 1             Dükkan 2                Dükkan 3             Restoran             Work On             Zone Club1+1, 2+1

    Brüt m2: min 59 – max 86

     

     

     

    Metrekare Alanı:

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    Ofis58162
    Ticari506948

     

    Teslim Tarihi: Haziran 2019

    Metrekare Fiyatı:14.581’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

     

    Daire TipiMin. Liste Satış FiyatıMax. Liste Satış Fiyatı
    Ofis845.7502.757.250
    Ticari16.916.75026.625.500

     

     

     

     

    DKY Ada

     

    Proje Tipi: Konut+Dükkan

    Konut Sayısı: 791 konut + 4 dükkan + 1 kreş

    Konut Tipleri: 2+1           2+1 L     2+1 T     2+1,5     3+1        3+1 B     3+1 L     3+1 T-Tip1           3+1 T-Tip2           3+1,5     4+1 L     4+1 T                Ticari Alan

    Brüt m2:  min 94- max 353

     

    Metrekare Alanı:

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    2+194134
    3+1139227

     

    Teslim Tarihi: Aralık 2020

    Metrekare Fiyatı: 5.500’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

     

    Daire TipiMin. Liste Satış FiyatıMax. Liste Satış Fiyatı
    2+1516.750852.250
    3+1816.7501.282.250

     

     

    DKY Kartal Business

     

    Proje Tipi: Ofis+Dükkan

    Konut Sayısı: 211 Ofis+ 5 Dükkan

    Teslim Tarihi: Haziran 2019

    Metrekare Fiyatı: 9.790’den başlayan fiyatlarla ( Liste Fiyatı)

    Metrekare Alanı:

     

     

    Daire TipiMin. M2Max. M2
    Ofis382844
    Ticari129627

     

    Daire TipiMin. Peşin Satış FiyatıMax. Peşin Satış Fiyatı
    Ofis3.737.50011.965.053
    Ticari6.950.75021.983.400

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.