DOLAR 32,3294
EURO 35,0702
ALTIN 2297,458
BIST 8984,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkentin adres veri tabanı dijital ortamda

    Başkentin adres veri tabanı dijital ortamda
    03.06.2018
    A+
    A-

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1980’li yıllardan bugüne kadar dosyalanarak yazılı olarak arşivlenmiş tüm adres ve numara verilerini dijital ortama aktarıyor.

    Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ulusal Adres Veri Tabanı kapsamında 2016 yılından sonraki tüm adres işlemlerinin dijital ortama aktarıldığını ancak daha önceki yıllara ait adres veri tabanının dosyalarda tutulduğuna dikkat çekti. Dosyalama işlemi sırasında yıpranan hatta yırtılan birçok adres veri bilgisinin tespit edilmesiyle birlikte Numarataj Şube Müdürlüğü, 1980-2016 yılları arasındaki adres veri dosyalarını elektronik ortama aktarmaya başladı.

    ADRES BİLGİ SİSTEMİNE DAHA KOLAY ULAŞIM

    Başkent’teki binaların adres ve numaralandırma işlemlerinden; cadde, sokak, meydan ve bulvar isimlerinin verilmesi ile değiştirilmesine, bunların “Ulusal Adres Veri Tabanı”nda güncellenmesine kadar birçok konuda hizmet veren Numarataj Şube Müdürlüğü, tozlu raflarda kalmış verileri de bu sayede güncellemiş oluyor.

    Bilgisayar ortamına aktarımın gerçekleşmesiyle birlikte adres bilgilerine ulaşımın daha hızlı ve kolay olacağının altını çizen yetkililer, “Eski kayıtlara dijital ortamda ulaşarak, vatandaşlara hızlı ve doğru hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Vatandaşımız talep ettiğinde 40 yıl önceki bir makbuzu bile kolayca zamanını almadan bulup çıkarabileceğiz” açıklamasını yaptılar.

    4 BİN 207 KLASÖR ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILDI

    Verilerin dijital ortama aktarılmasıyla ilgili istatistiki verileri de paylaşan yetkililer, 1980-2016 yılları arasında arşivlenmiş adres veri bilgileriyle, dilekçelerden oluşan toplamda 4 bin 207 klasör, 396 bin 324 dosya ve 5 bin 808 makbuzun da dijital ortama aktarıldığını bildirdiler.

    Aktarma ve güncelleştirme çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanırken, Başkent adres tarihi de böylece önemli ölçüde dijital ortamda kayıt altına alınmış olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.