DOLAR 32,5124
EURO 34,5602
ALTIN 2488,465
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Baskı altındayken doğru karar vermeyi Fırat Aydınus’tan dinleyin

    Baskı altındayken doğru karar vermeyi Fırat Aydınus’tan dinleyin
    24.12.2017
    A+
    A-

    Bir hakem düşünün ki on binlerce kişi statta milyonlarca kişi ekran başında onu izliyor. Üzerindeki baskı o kadar büyük olmasına rağmen saniyenin onda birinde karar vermesi gerekiyor. Peki,  hakemler baskı altındayken nasıl bu kadar soğukkanlı olabiliyor? Gelin bunu Avrupa’da en çok görev alan hakemlerimizden ve Ünlülerden Eğitim.com’un eğitmenlerinden biri olan Fırat Aydınus’tan dinleyin.

     Bir hakem düşününki 90 dakikada çok önemli kararlara imza atıyor, maçların kaderini değiştirebiliyor. Ve en önemlisi binlerce insanın önünde ve baskı altında doğru kararlara imza atması gerekiyor. Konsantrasyon, stres, iletişim ve kariyer gibi farklı parametreleri aynı anda düşünen hakemler, soğukkanlılıklarını koruyarak oyunun kuralına göre oynanması için mücadele ediyor.

    Stres kontrolü, baskı altındayken en önem verilmesi gereken konu…

    Peki,  hakemler baskı altındayken nasıl bu kadar soğukkanlı olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş-Galatasaray derbisini yönetmenin yanı sıra Avrupa’da en çok görev alan hakemlerden ve unlulerdenegitim.com’un eğitmenlerinden biri olan Fırat Aydınus’ göre;  stres kontrolü, baskı altındayken en önem verilmesi gereken konu.unlulerdenegitim.com üzerinden takipçileriyle buluşan Aydınus, eğitim videosunda ‘Konsantrasyon için Öneriler’, ‘Karar Verme Süresince Dikkat Edilecekler’, ‘Hatalı Karar Sonrası Tekrar Nasıl Motive Olursunuz?’ konu başlıklarıyla, baskı altındayken doğru karar verebilmenin yollarını gösteriyor. ‘Kariyer’  ve ‘İletişim’ başlıklarına da değinen ünlü hakem Fırat Aydınus, hakemlik kariyeri boyunca nasıl karar verdiğini takipçileriyle paylaşıyor.

     Herkese göre farklı eğitim

    İki genç girişimci tarafından yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Türkiye’nin ilk ve tek eğitim start-up projesi unlulerdenegitim.com, farklı sektörlerde hayatımıza dokunan 33 ünlü simayı takipçileriyle buluşturuyor.unlulerdenegitim.com eğitim portalı, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü ismin deneyimlerini zaman ve mekandan kavramı dışında eğitim tutkunlarıyla buluşturmayı amaçlıyor. ‘Başarı İçin Kariyer Yönetimi’nden ‘Güzel Konuşmanın Şifresi’ne, ‘Etkili İletişim Teknikleri’nden ‘Performans Yönetimi’ne kadar birçok konuyu kişisel eğitimine önem verenlerin bir tık uzağına taşıyan portal; İlk 6 ayda toplam 200.000 tekil kullanıcının hayatına dokunmayı amaçlıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.