DOLAR 32,5421
EURO 34,8249
ALTIN 2428,089
BIST 9711,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bayram demek Muratbey Peynirli sofralarda buluşmak demek

    Bayram demek Muratbey Peynirli sofralarda buluşmak demek
    21.06.2017
    A+
    A-

    Bayramda konuklarını kusursuz bir ikram ile ağırlamak isteyenler, işte size Muratbey Lezzet ustalarının özel tarifiyle hazırlayabileceğiniz Peynir Dolgulu Kakaolu Kek ve Dilimli Tepsi Poğaçası tarifi.

    Geliştirdiği yenilikçi peynir çeşitleriyle peyniri günün her saati yenilebilen keyifli ve eğlenceli bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in az tuzlu Sürmeli peyniri ile hazırlayacağınız kakaolu kek ile konuklarınızın damaklarına da bayram yaşatabilirsiniz.

    Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Peynir Dolgulu Kakaolu Kek, ağızlarda muhteşem bir tat bırakacak.

    Eğer canınız buram buram mis gibi tereyağı kokan bir poğaça çekti ise size önerimiz Muratbey peynirli Dilimli Tepsi Poğaçasıdır. Muratbey Sürmeli ve Örgü peynirle yapacağınız Dilimli Tepsi Poğaçası, bayramda kahvaltı sofralarınıza ayrı bir lezzet ve keyif katacak.

    Peynir Dolgulu Kakaolu Kek
    Malzeme
    Peynir Dolgusu için:

    300 gr Muratbey Sürmeli Peynir

    2 tane Yumurta

    ½ su bardağı toz şeker

    1 tane portakal kabuğu rendesi

    2 yemek kaşığı un

    Kek için:

    3 tane yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    ½ su bardağı sıvıyağ

    ½ su bardağı süt

    2 yemek kaşığı kakao

    2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    YAPILIŞI
    Kek kalıbını katı yağ ile iyice yağlayın. Bir kapta peynir, yumurtalar ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve unu ekleyip tekrar çırpın. Karışımı kenarda bekletin.

    Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin. En son elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip düşük devirde çırpın. Karışımın yarısından biraz fazlasını kek kalıbına boşaltın. Üzerine peynirli harcı kaşık kaşık boşaltın ve kaşığın tersi ile yavaşça yayın. Kalan kek karışımını peynir dolgusunun üzerine gezdirin. 40 dakika 150-160 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

    Dilimli Tepsi Poğaçası

    Malzemeler

    125 gr Muratbey tereyağı
    1 çay bardağı sıvı yağ
    3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı mahlep arzuya göre
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı şeker
    Aldığı kadar un

    İç Malzemesi için:

    Tepsiyi dolduracak kadar Muratbey örgülü Peynir

    Üzeri için:

    Ayçekirdeği içi
    1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğumuz)

    YAPILIŞI

    Tüm malzememizi karıştırma kabımıza alıp stand mikserimizde yada elimizle yumuşacık bir kıvam elde edene kadar un ilavesi yaparak yoğuralım. Arzu ettiğimiz büyüklükte tepsimize ya da çember kalıbımıza yağlı kağıt yerleştirelim.

    Poğaça hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve ilk parçayı dilerseniz merdane yardımıyla dilerseniz elinizle şekil vererek yuvarlak hale getirip, tepsimizin tabanına serelim üzerine arzu ettiğiniz kadar beyaz peynir yerleştirelim.

    İkiye ayırmış olduğumuz poğaça hamurumuzun diğerini de üzerine yerleştirelim.

    Fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra ay çekirdeği içi ile süsleyerek 8 eşit parçaya bölerek 200 C ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.