DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bayram sofraları Özsüt ile taçlanıyor

    Bayram sofraları Özsüt ile taçlanıyor
    06.06.2018
    A+
    A-

    Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt, bayram sofralarını birbirinden enfes tatlılar ile şölene çeviriyor. Kaymaklı ekmek kadayıfından sac arasına uzanan şerbetli tatlılar ve Özsüt’ün yalnızca Ramazan’a özel hazırladığı tatlı menüsü, tüm aileyi bir araya getiren bayram sofralarına mutluluk katıyor. Yemeklerin ardından içilen kahvelere ise tamamen gerçek çikolatayla hazırlanan madlen çeşitleri eşlik ediyor.

    Aile büyüklerinin evinde kurulan uzun bayram sofraları, her zaman olduğu gibi bu yıl da Özsüt ile tatlanıyor. En kaliteli malzemelerle ve geleneksel yöntemlerle hazırlanan tatlılar ve bir bayram klasiği olan madlen çikolatalar, bayram keyfini doyasıya yaşatıyor.

    Saray tariflerinden Anadolu’ya özgü lezzetlere

    80 yıldır misafirlerinin en tatlı anlarına ortak olan Özsüt’ün şerbetli tatlıları, bayram sofralarına çok yakışıyor. Saray Mutfağı’ndan günümüze uzanan Ekmek Kadayıfı, Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından aslına uygun hazırlanıyor. Geleneksel lezzetlerimizden Peynir Tatlısı için, günlük çiftlik sütünden özel peynir üretiliyor. Baklava yufkasının fıstık, kaymak, irmikle harmanlandığı Sac Arası ise lezzet müdavimlerini çocukluk günlerinin bayramlarına götürüyor.

    Bu tatlılar Ramazan’a özel!

    Özsüt bu yıl Ramazan ayı ve bayram için dört tatlıdan oluşan özel bir menü hazırladı. Ferahlatıcı tadıyla Kaymaklı Güllaç; frambuaz ve beyaz çikolatayla bambaşka bir lezzete bürünen Frambuazlı Güllaç; özel Özsüt kaymağının çıtır çıtır kadayıfın ortasına yerleştiği Kaymaklı Tel Kadayıf ve Anadolu’nun en özel tariflerinden höşmerimin Antep fıstığı ile buluştuğu Fıstıklı Höşmerim, unutulmaz bir bayram yaşatıyor. Bu çeşitler arasından yalnızca kaymaklı güllaç, bayramdan sonra da Özsüt misafirleriyle buluşmaya devam edecek.

    Bir bayram klasiği: Madlen çikolata

    Yemeğin ardından içilen Türk kahvelerine ise bir bayram klasiği olan Özsüt madlen çikolataları eşlik ediyor. Bitter ve sütlü madlen çeşitleri, gerçek çikolata lezzetini zirveye taşıyor.

    Türkiye çapında günlük pasta ve tatlı dağıtımı yapan tek firma olarak en taze lezzetleri misafirlerine ulaştıran Özsüt, hiçbir ürününde koruyucu katkı maddesi kullanmıyor. Tatlılar, evlerde olduğu gibi sofra şekeriyle lezzetlenirken, kaymak ise günlük çiftlik sütünden özel olarak üretiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.