DOLAR 32,5372
EURO 34,7327
ALTIN 2486,512
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bayrama hazırlananlar için nostaljik tarif: Süt Reçeli

    Bayrama hazırlananlar için nostaljik tarif: Süt Reçeli
    14.06.2018
    A+
    A-

    Şimdiki zamanın büyükleri, 70’li yılların çocukları bonbon, akide şekeri gibi bayramlarda fazlasıyla tüketilen şekerleri hatırlayacaklardır. 70’ler-80’ler Türkiye’sinde şekerleme sanayi geleneksel akide şekeri üretimini çoktan aşmış ama şu anki kadar çok gelişmemişken, karamela, bon bon ya da şeklinden ötürü ‘Türkan Şoray Göbeği’ şekeri diye adlandırılan şekerler revaçtaydı. O günlerden bugünlere şekerler bayramın değişmez lezzetleri olarak yerini koruyor.

    Bayramlarda nostaljik tatları özleyenlere Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu süt reçelini öneriyor.

    Bayburtluoğlu, ‘Çocukluğumun bu tadını seneler sonra bir Güney Avrupa ziyaretinde ‘Dulce De Leche’ olarak adlandırılan Süt Reçeli ile karşılaşınca tekrar buldum ve ekibimle Kırklareli’nde bulunan tesisimizde hem inek sütünden hem keçi sütünden üretimini yaptık.’ diyor.

    Son birkaç yılda tekrar popüler olan ve market raflarını süsleyen ‘Süt Reçeli’nin kolay bir yapım aşaması var. Karamele benzeyen tadıyla birçok yerde de kullanım kolaylığı bulunuyor. Pasta ve keklere çok yakışan süt reçeli aynı zamanda kahvaltılık olarak da tüketilebiliyor.

    Süt Reçelinin Yapımı Çok Kolay!

    Bayburtluoğlu süt reçeli için, ‘Akışkan yapısı ile tatlıların, dondurmaların üzerine sos olarak kullanılabilir’ diyor. Bayburtluoğlu’nun evde süt reçeli yapmak isteyenler için tarifi ise şöyle:

    1 litre süt

    1 bardak toz şeker

    1 çay kaşığı karbonat

    Hepsini beraber kaynatın, rengi karamele dönünceye kadar başında bekleyin ve sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Süt reçeli iyice kaynayınca su uçacaktır. Süt şekeri laktoz ile sofra şekeri birleşecektir. Çok fazla kararmasını beklemeden ocaktan alabilirsiniz. Sonrasında mutlaka buzdolabında saklamak gerekiyor. Süt reçeli en fazla bir hafta içerisinde tüketilmelidir.’ diyor.

    Süt reçeli çikolatalı sürmelere de bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Ayrıca dileyenler içine çikolata da ekleyebilirler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.